avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Pamantul pe care va fi construita autostrada ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Pamantul pe care va fi construita autostrada Transilvania

Avem mai bine de un hectar, pamant de categoria A, pe spatiul unde va trece autostrada transilvania, in apropiere de Sebes. Ni se ofera pe acest teren din partea statului 0,50 de bani pe metru patrat, dar terenul valoreaza mai mult de 3 euro pe metru patrat. Eu sunt agricultor; daca imi lasa terenul, castig banii astia de pe teren in mai putin de doi ani. Nu vrem sa fim batjocoriti in halul acesta de catre stat, dar din cate am inteles terenul a fost declarat proprietate publica si nu putem ataca aceasta decizie. Practic suntem jefuiti. E aproape mai rau decat cu colectivizarea. Ce se poate face?
se face expertiza si daca aceasta va arata o alta valoare decit cea platita de stat, se va cere diferenta in instanta cf art 22 din legea 255 / 2010

si se va pierde linistit... astea-s sumele, luate dupa grila notarilor publici, iar statul roman, te fura din orice pozitie. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terenuri supraevaluate in grila notariala din 2024 firma sc amt ... gigliola gigliola TERENURI SUPRAEVALUATE IN GRILA NOTARIALA DIN 2024 FIRMA SC AMT SRL A EVALUAT TERENUL EXTRAVILAN NEPRODUCTIV LA 8400 LEI / HA. ACEST EVALUATORI ISI BAT ... (vezi toată discuția)
Stabilire intravilan ºi extravilan în registru agricol '59 - '63 jorrdy jorrdy Bună ziua. Aș dori să știu dacă primăria poate stabili pe baza datelor înscrise în registrul agricol \'59 - \'63 care este intravilanul ... (vezi toată discuția)
Exproprieri hilare - autostrada transilvania pop sorin pop sorin Conform HG 416/2014, publicat in MO nr. 387 (http://www.monitoruloficial.ro/emonitornew/emonviewmof.php?fid=MS43MDk4NjQ5MTgzNjczRSszMA==), raportat la legea ... (vezi toată discuția)