avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Exproprieri HILARE - Autostrada Transilvania
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Exproprieri HILARE - Autostrada Transilvania

Conform HG 416/2014, publicat in MO nr. 387 ([ link extern ] .

Dupa cum se vede pe lista publicata in MO, suprafetele de teren destinate exproprierii au fost evaluate la cca. 0,15 lei/mp- 0,02 lei/mp#-o. Mentionez ca localitatea este pe drumul European E81, asadar nu este vreo mlastina parasita sau un desert.
Revenind la pret: cum este posibil ca in Romania 2014, 33 mp de teren sa valoreze cat un pahar de Cola sau un mp de teren sa fie mai ieftin decat un mp de coli A4 ?

Conform legii 255/2010, decizia de expropriere, respectiv pretul, se poate contesta in instanta (scutit de plata taxei de timbru), insa problema pe care o semnalez este de fond, adica pretul care defapt nu este un pret real......putem considera ca este mau mult o donatie.
Daca ma gandesc la Constitutia tarisoarei si la drepturile fundamentale GARANTATE...ma ia cu ameteala ”proprietatea este garantata”, ”justa despagubire” ....unde este justetea in evaluarea unui teren la soseaua europeana la un pret mai mic decat un mp de hartie ??

Caut solutii reale, in afara de cele prevazurte in 255/2010. Ce pot sa fac in speta? Sunt mai multi cetateni abuzati de stat iar orice idee, solutie, sugestie este bine-venita.

Ultima modificare: Vineri, 30 Mai 2014
pop sorin, utilizator
Cel mai recent răspuns: pop sorin , utilizator 14:35, 4 Iunie 2014
Stimat forumist,

Dacă doriți soluții reale, soluția este cea pe care ați arătat-o dvs: contestarea în instanță. Nu intenționez să vă supăr, dar tocmai celelalte soluții sunt vorbe.

Cu stimă.
Multumesc pt raspuns.
Ma gandeam ca e posibil sa imi scape ceva...la cate acte normative avem...
Deci instanta, expertize, etc ....
In ce masura ar fi util sesizarea Avocatului Poporului pentru neconstitutionalitatea HG 416/2014 ?
Stimat forumist,

Nu doresc să mă repet, dar eu, personal, nu văd ca eficientă decât calea instanței. Nu mai vorbesc de faptul că o Hotărâre de Guvern nu poate fi neconstituțională, ci, dacă este cazul, nelegală.

Cu stimă.
Atunci cand proprietarii platesc impozitul pe teren acest lucru se face in urma unei evaluari a terenului. Banuiesc ca suma din acele tabele e mult mai mare. Si notarii au tabele cu valoarea terenurilor, dupa ele se calculeaza taxele notariale. Puteti incepe de acolo.

Alte discuții în legătură

Expropriere pentru cauza de interes public tothelimit tothelimit Buna ziua, Speta se prezinta in felul urmator. Casa construita in anul 2011, cumparata impreuna cu teren de 400 mp2 in in luna decembrie 2011 cu 45.000 ... (vezi toată discuția)
Contestare suma despagubire pt expropriere Delia Elena  NEDA Delia Elena NEDA Buna ziua, Pentru a contesta suma oferita de stat pt expropiere (e cazul autostrazii Buc - Brasov), e musai sa ne adresam instantei? Eu am gasit in Legea nr. ... (vezi toată discuția)
Expropiere teren otopeni. nemesisd nemesisd Buna ziua, Teren cu ipoteca expropriat de catre guvern in Tunari, jud. Ilfov. Am un teren in Tunari in zona aeroportului Otopeni, La cumparare, am platit o ... (vezi toată discuția)