avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calculul indemnizatiei de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calculul indemnizatiei de somaj

Buna ziua,

In urma disponibilizarii de la societatea la care am lucrat 20 de ani am primit un numar de salarii compensatorii.Pe ultimul fluturas de salar, aceste salarii figureaza la rubrica "Prima fidelitate", si s-au platit cei 0,5% pentru somaj.
Intrebarea mea este daca aceasta suma intra in calculul venitului brut pe ultimul an.

Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:31, 28 Iunie 2011
1. Daca s-a retinut contributia pentru somaj trebuie sa fie luata in calculul indemnizatiei de somaj.
2. Dar vedeti ca Agentia de Somaj spune ca in Codul fiscal se precizeaza ca nu se retine contributia lpentru somaj la salariile compensatorii acordate condorm CCM. In aceasta situatie trebuie sa vi se restituie banii retinuti.
Multumesc pentru raspunsul promt.
Nu stiu daca are vreo relevanta dar pe ultimul fluturas suma nu este trecuta ca salarii/plati compensatorii ci ca "Prima de fideliate".
Tot Agentia de Somaj va poate lamuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul indemnizatieide somaj amario1 amario1 Pt calcularea indemnizatiei de somaj este luata in calcul si salariile compensatorii? In certificatul privind stagiul de cotizatie este inregistrata si ... (vezi toată discuția)
Din bonusul primit la disponibilizare s-a retinut contributia la somaj iar eu am primit indemnizatie. ulterior a trebuit sa restitui indemnizatia, este corect? const_57 const_57 Buna seara, In 2011 am fost disponibilizat cu un bonus in cuantum......f. mare. Pe fluturas suma este trecuta ca prima de fidelitate si este componenta a ... (vezi toată discuția)
Baza de calcul a sumei indemnizatiei de concediu medical luat in timpul somajului, includerea salariilor compensatorii doinaa1 doinaa1 Buna ziua, am urmatoarea situatie. In luna ianuarie 2015 unitatea la care am lucrat si a oprit activitatea, s a facut concedierea colectiva a personalului, cu ... (vezi toată discuția)