avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calculul indemnizatieide somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calculul indemnizatieide somaj

Pt calcularea indemnizatiei de somaj este luata in calcul si salariile compensatorii?
In certificatul privind stagiul de cotizatie este inregistrata si intraga suma.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:46, 31 August 2011
1. Pentru salariile compensatorii (acordate in baza prevederilor din CCM aplicabil) nu se retine contributia pentru somaj asa ca nu sunt luate in calculul indemnizatiei pentru somaj.
2. Daca angajatorul a trecut acesta suma in adeverinta de venituri pentru somaj inseamna ca a retinut si contributia pentru somaj, ceea ce nu este legal.
In fluturasul de salariu ,salariile compensatorii sunt considerate prima de fidelitate si sunt luate in calcul si la somaj si la sanatate.
1. Ori sunt salarii compensatorii ori sunt prime de fidelitate.
2. La salariile compensatorii se retin contributiile pentru pensii si cele pentru sanatate.
3. Luati legatura cu un consultant contabil sa va lamureasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Din bonusul primit la disponibilizare s-a retinut contributia la somaj iar eu am primit indemnizatie. ulterior a trebuit sa restitui indemnizatia, este corect? const_57 const_57 Buna seara, In 2011 am fost disponibilizat cu un bonus in cuantum......f. mare. Pe fluturas suma este trecuta ca prima de fidelitate si este componenta a ... (vezi toată discuția)
Calculul indemnizatiei de somaj Mary_tm Mary_tm Buna ziua, In urma disponibilizarii de la societatea la care am lucrat 20 de ani am primit un numar de salarii compensatorii.Pe ultimul fluturas de salar, ... (vezi toată discuția)
Salariile compensatorii fac parte din baza de calcul a indemnizatiei de somaj? bnc bnc In decembrie 2013 am incheiat contractul de munca prin acordul partilor in urma acestei \\"\'demisii\\" primind o compensatie financiara echivalenta a 24 de ... (vezi toată discuția)