avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fostul angajat refuza sa i se completze CM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fostul angajat refuza sa i se completze CM

Buna ziua,

Ma adresez catre dumneavoastra cu urmatoarea problema: un angajat care a lucrat 2 saptamani si apoi si-a dat demisia solicita Cartea de Munca. Aceasta a fost trimisa la ITM, dar nu a fost inchisa corespunzator de firma la care a lucrat anterior angajatul si a fost returnata. In aceste conditii, nu am avut cum sa inscriem din activitatea de aici in carnetul de munca, carnetul trebuie dus intai la angajatorul care nu a inchis corespunzator activitatea. Am discutat cu angajatul care este multumit ca am facut rost de CM lui si refuza sa returneze CM la noi, ptr a i se mai inscrie cele 2 sapt de activitate dupa incheierea activitatii. In ce masura ne poate afecta pe noi acest lucru? Este necesar sa solicit un proces verbal din care sa rezulte ca a primit CM in original si refuza sas i se faca completari dupa ce rezolva cu celalalt angajator?

mentionez ca i-am explicat fostului angajat ca ii sunt de folos si aceste 2 saptamani si ca nu este interesat de completarile respective

Va multumesc anticipat!!!!

O zi buna!
Cel mai recent răspuns: adinagea , utilizator 17:11, 14 August 2008
Este problema angajatului daca nu doreste sa ii fie trecta pe cartea de munca perioada lucrata la dvs. Este normal sa predati angajatului cartea de munca pe baza de proces verlab de predare primire. Nu va poate afecta faptul ca angajatul nu doreste sa i se treaca pe cartea de munca perioada lucrata.
1. Ce inseamna "nu a fost inchisa corespunzator"? Ce anume nu corespunde cu perioada lucrata la acea firma?
2. In cazul in care persoana si-a incetat activitatea la firma dumneavoastra si nu ati reusit sa faceti inscrierile necesare, se poate elibera o adeverinta de vechime care va putea fi inscrisa in cartea de munca la urmatorul angajator.
3. Carnetul de munca se elibereaza pe baza de semnatura titularului.
"nikol.ilea" are dreptate: va faceti griji fara rost. S-ar putea ca mai tarziu, peste ani de zile, sa aiba nevoie de aceasta vechime si sa vina sa ceara completarea carnetului de munca sau o adeverinta de vechime. S-ar putea insa sa nu faca acest lucru deoarece perioada de cotizare este inregistrata la Casa de pensii. Deci, stati fara grija No problem.!
Va multumesc ptr raspunsuri, f utile..... :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost administrator la o firma care a intrat in lichidare prin ... mondanicolaetoma mondanicolaetoma am fost administrator la o firma care a intrat in lichidare prin lichidator judiciar in anul 2000, azi 18-10-2020 un fost angajat imi cere adeverinta pentru ... (vezi toată discuția)
2 carti de munca booyaka booyaka Am si eu o problema si as vrea un sfat, daca poate sa ma ajute cineva . Acum 4 luni am demisionat de la firma la care lucram si dupa terminarea preavizului nu ... (vezi toată discuția)
Cum imi pot recupera cartea de munca de la o firma la care am lucrat acum 2 ani? roxy_marya roxy_marya acum 3 ani m-am angajat la o firma din bucuresti - x,aveam carte de munca de 2 ani.am incetat colaborarea cu acea firma dupa nici un an.de atunci adica de ... (vezi toată discuția)