avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Masterat in Drept la Universitatea Titu Maiorescu
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Masterat in Drept la Universitatea Titu Maiorescu

Buna ziua.Sunt si eu o proaspat absolventa a facultatii de Drept, si intentionez sa urmez un master.Problema e k dupa ce am cantarit toate optiunile oferite de universitatile din Bucuresti, si am ales varianta Unversitatiii titu maiorescu, nu stiu dak voi avea timp sa urmez cursurile care sunt obligatoriu la zi.Mai toata lumea imi spune k e pierdere de timp si ma itnrebam dak a facut cineva masterul ind rept la aceasta universitate unde cum spuneam e obligatoriu masterul la zi, si dak absentand de la cursuri sis eminarii s-a putut prezenta in sesiune si absolvi in final fara vreo problema din partea profesorilor sau a facultatii?
Eu sunt un pic nedumerit, de cea ce se intampla dupa ce sustii licenta la drept... Dupa ce trec de licenta, din cate stiu eu poti da examenul de admitere in barou si sa intri ca avocat stagiar. A 2a varianta ar fi sa dai examen si sa te faci consilier juridic. Atunci intrebarea mea este: de ce anume mai este nevoie de master in drept? Sau mai bine spus, care este rolul lui? #-o
in sistemul romanesc (de invatamant si piata muncii) sunt foarte putine situatiile in care ti se cere master, mai ales daca ai urmat o facultate de 4 ani. Exista situatii, de exemplu la un concurs de ocupare de post la Curtea de Conturi, cand mi s-a cerut si master.
Daca ai urmat una de 3 ani, si doresti sa ocupi o functie de conducere, nu vei putea fara master. Dar nu este cazul in situatia profesiilor de avocat sau consilier juridic sau notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Optiune facultate amalianatasa amalianatasa Buna ziua ! Numele meu este Amalia si as dori o recomandare : Eu sunt insotitor de bord momentan,dar vreau sa merg si la facultate si imi doresc sa fac ... (vezi toată discuția)
Doar un sfat.... *2007* *2007* Stiu ca nu sunt indreptatita sa scriu in aceasta sectiune a forumului...dar as vrea sa cer un sfat unor oameni avizati in ale "scolii" ....as vrea sa ma ... (vezi toată discuția)
Universitatea nicolae titulescu vs universitatea titu maiorescu ContSters183660 ContSters183660 Universitatea Nicolae Titulescu vs Universitatea Titu Maiorescu Ce ar fi mai bine sa aleg pentru Facultatea de Drept ? Argumente PRO si CONTRA Care ... (vezi toată discuția)