avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contestatie amenda aplicata de ITM
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contestatie amenda aplicata de ITM

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema: o cunostinta are un II. Vineri au venit cei de la ITM, au intrebat un angajat daca i s-a facut protectia muncii si pentru ca acesta a raspuns negativ au aplicat o amenda. Din cate am inteles eu, cei de la ITM nu au solicitat alte documente ci au aplicat amenda numai pe baza declaratiei salariatului respectiv. As vrea sa stiu ce posibilitati are cunostinta mea in aceasta situatie. Poate contesta? Daca da, aveti un model de contestatie?Trebuie sa mentionez ca a achitat deja jumatate din minimul amenzii.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: hmadalina , utilizator 22:53, 16 Septembrie 2011
Buna ziua, scurt si la obiect:
- aveti termen 15 zile pentru contestare
- daca nu au ridicat acte, vorbiti urgent cu o persoana calificata in domeniul protectiei muncii, sa faca actele de protectia muncii, dar atentie nu numai pentru persoana in cauza ci pentru toti angajatii (la urmatorul control vor verifica modul de indeplinire a masurii dispuse)
- formulati plangerea maine dimineata chiar daca nu o motivati
- daca aveti casitg de cauza puteti solicita restituirea sumei platita cu titlu de amenda

- Model

Catre Judecatoria ( din localitatea sau raza localitatii unde s-a constatat contraventia)

Subscrisa SC ........., reprezentata prin administrator >>>>> formuleze prezenta
PLANGERE
impotriva Procesului vb. de contraventie nr. incheiat la data de >>>>> de catre agentul constatator al ITM..........
solicitand instantei de judecata sa anuleze procesul verbal atacat ca nelegal intocmit.
Motivarea plangerii urmeaza sa o comunic pana la primul termen de judecata.
Anexez in copie procesul vb. de contraventie nr.---------------
Inaintez prezenta in doua exemplare.
Solicit judecarea cauzei si in lipsa conf art 242 cod proc civ.
SC ..............
prin administrator
Buna seara,
Am si eu o problema la fel de grava sau mai grava..
Parintii mei au un SRL, deoarece una dintre angajate a plecat la munca in germania au hotarat ca trebuie sa mai angajam o vanzatoare.
Marti au venit cei de la ITM si au gasit-o pe aceasta din urma la magazin urmarind activitatea firmei. Aceasta i-a explicat ca a venit doar in proba sa vada cum s-ar descurca si ca si-a facut analizele medicale in ziua precedenta insa nu i-a fost inca stampilata de medicul de la medicina muncii deoarece acesta vine doar de 2 ori pe saptamana.
Deoarece cei de la ITM i-au bagat sub nas o declaratie tip in care era formulat ca "lucra" (in loc de ..a venit sa vada activitatea magazinului) de 2 zile, aceasta emotionata a semnat. Deoarece nu au fost acasa parintii sa prezinte restul actelor, acestia au fost nevoiti sa mearga la alba cu actele si de asemenea, vanzatorea a vrut sa conteste declaratia insa nu i s-a permis...ca cica trebuia sa citeasca ca nu a pus-o nimeni sa semneze... ni s-a aplicat o amenda de 10.000 lei insa parintii vor sa ii dea in judecata pe cei de la ITM, pentru ca, consideram ca am avut cele mai bune intentii de a o angaja.
Ne intrebam ce e de facut? Oare avem vreo sansa sa castgam? Ei zic ca au aplicat legea...ca nu are ce cauta la magazin pana nu e angajata. Insa oare inainte de a angaja o persoana nu trebuie sa o chemi sa vezi daca o duce capul sa vanda...sau daca nu i se pare prea greu? In loc sa sprijine firmele, acestia le doboara... Si chiar am avut cele mai bune intentii din moment ce am trimis-o sa isi faca analizele:(

Va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat...ce trebuie facut in acest caz?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare proces verbal romalex romalex Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu o informatie,am primit o amenda de la ITM de 20000 RON,cum pot contesta pv-ul?#-o (vezi toată discuția)
Amenda itm doberv doberv am primit o amenda de la itm pe motiv ca nu i-am inmanat contractul de munca angajatului. angajatul a declarat ca a semnat contractul dar nu il are la ... (vezi toată discuția)
Amenda itm alexandruhora alexandruhora Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Am o firma mica de constructii. Am inceput o lucrare si a venit sa ma ajute si fratele meu, am discutat cu el, ... (vezi toată discuția)