avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... contract de intretinere
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

contract de intretinere

Buna ,pentru incetarea efectelor unui contract de intretinere cu clauza de uzufruct viager trebuie sa solicit in instanta rezolutiunea lui sau rezilierea,care este diferenta ?#-o#-o#-o
Cel mai recent răspuns: page , utilizator 17:09, 1 Iulie 2011
Fiind un contract de intretinere, este clar ca obligatia de intretinere este executata lunar, deci este vorba de reziliere. Rezolutiunea intervine atunci cand se doreste desfiintarea unui contract cu executare dintr-o singura operatiune, cum ar fi un contract de vanzare cumparare cu plata pretului intr-o singura transa.
Da ,o prestatie succesiva ,insa cu repunerea in situatia anterioara tine de rezolutiune si nu de reziliere,dreptul de proprietate tb sa revina uzufructuarului iar pe reziliere....este consider discutabil. sau .......
rezolutiune;)
In cazul contractului de intretinere, pentru neexecutarea obligatiei de intretinere avem intr-adevar rezolutiune, fara a se restitui intretinerea, dar cu anularea transferului de propietate. Aceasta este solutia cvasi-unanima a Instantelor in spete de acest gen.
Ultima modificare: Marți, 28 Iunie 2011
ContSters210360, utilizator
Intrebarea este dispusa confuz. Cel putin eu nu inteleg. Usufructual s-a cedat conditionat la o intretinerea nudului propietar?. Normal, asa cum ti-a zis dl jocandi, este vorba de o rezolutiune cesiunii dreptului usufructului. Nu e vorba de o reziliere a contractul de intretinerea, ci de o resolutia a contractului de usufructul din cauza neimplinirea clauza de intretinerea. Intrebarea atunci era bine sa o faci invers: Pentru incetarea efectelor cesiunea de usufructului care este conditionat la plata de o intretinerea lunara, si intoarcerea usufructul la nudul proprietar, ce actiunea este cuvenita. Un contract de intretinerea legat de o cesiunea de uzufructul nu este reziliabil ci automatic opera cesarea efectelor dupa rezolvarea cesiunea uzufructului. Daca sunteti mai preciz ar putem sa intelegem problema.

Alte discuții în legătură

La moartea soþului, uzufructul viager se poate reduce la jumãtate? amadeus_121 amadeus_121 Soţul supravieţuitor doreşte ca uzufructul viager pe locuinţă să fie redus la jumătate (cota de 1/2 din locuinţă) pentru ca şi nudul proprietar să ... (vezi toată discuția)
Nuda proprietate si uzufruct viager ingerultau ingerultau eu sunt cu nuda proprietate intro casa si un batran este cu uzufruct in aceasi casa care in trecut a fost a lui si mia dato mie cu drept de nuda propietate si ... (vezi toată discuția)
Ridicare uzufruct ContSters344547 ContSters344547 Buna ziua! Daca uzufructuarul isi abandoneaza apartamentul care face obiectul contractului de intretinere mutandu-se in alta localitate definitiv, eu ca ... (vezi toată discuția)