avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietar vs Cheltuieli intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietar vs Cheltuieli intretinere


Buna ziua,
Speta este urmatoarea: sunt proprietarul unui apartament si, in actul de proprietate este trecuta o cota indiviza de 0,650 (actul a fost intocmit in anul 1979 cu I.C.R.A.L.). Cheltuielile pe care le platesc cu intretinerea si, in special, cele reprezentand cheltuielile comune ale scarii(acestea se impart intre toti locatarii) sunt calculate in baza unei cote de 0,500(este afisata la tabelul cu intretinerea). In urma compararii datelor din tabel, am observat ca am vecini care au o cota indiviza mult mai mica decat a mea, de exemplu 0,220, si au suprafata locativa mai mare decat cea pe care o detin eu sau sunt mai multe persoane. Nu imi dau seama cum s-a ajuns la asa ceva.
Intrebarea este urmatoarea: Cui trebuie sa ma adresez in aceasta situatie pentru a modifica cota dupa care se plateste intretinerea? Nu ma pot duce cu actul de proprietate la asociatie, asa cum mi s-a spus, deoarece ei ar calcula intretinerea conform cotei din actul de proprietate, cota ce este mai mare decat cea actuala dupa care platesc intretinerea; in consecinta, ar trebui să platesc mai mult.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters98245 , utilizator 15:55, 28 Iunie 2011
Pai daca vreti corectitudine ar trebuii sa acceptati si dvs sa platiti corect.

Faceti o cerere pentru verificarea si remedierea diferentelor la cota indiviza catre presedintele asociatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta cota intretinere carerra carerra Buna seara, Speta este urmatoarea: sunt proprietarul unui apartament si, in actul de proprietate este trecuta o cota indiviza de 0,65 (actul a fost intocmit ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis Norbert607 Norbert607 Buna ziua sunt locatar al unui bloc cu 4 etaje si in urma cu vreo doua saptamani a venit o grindina ce a distrus partial acoperisul. Blocul la constructia sa ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza cota parte indiviza? mari68 mari68 Buna ziua, Am si eu o nelamurire, recunosc ca nu stiu, si va rog pe Dvs. sa ma lamuriti: pe tabelul de plata afisat la avizierul asociatiei in dreptul ... (vezi toată discuția)