avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA pentru inchirierea fatadei unui imobil
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA pentru inchirierea fatadei unui imobil

Buna ziua,

Am nevoie de ajutorul dumneavostra cu privire la urmatoarea situatie:

X SRL, platitor de TVA, a inchiriat de la autoritatea publica Y, neplatitor de TVA, fatadele unei cladiri pentru a afisa mesaje publicitare de tip mesh.

X SRL inchiriaza catre alte SRL-uri, si ele platitoare de TVA, parte din spatiul respectiv pentru ca acestea sa sfiseze mesaje publicitare pe fatadele imobilului.

X SRL trebuie sa factureze cu TVA sumele primite cu titlu de chirie?

Conform art. 141 alin 2 lit e - inchirierea de imobile este scutita de TVA.

Exista posibilitatea ca inchirierea de fatade ale imobilului, in scopul de afisare mesaje publcitare sa fie scutita de TVA?

Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 17:34, 28 Iunie 2011
inchirierea fatadei unui imobil reprezinta inchirierea unui spatiu publicitar si se taxeaza ca atare, aplicand cota de tva de 24%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata chirie firma neplatitoare de tva Misogina Misogina Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o lamurire: firma neplatitoare de TVA, functioneaza intr-un spatiu inchiriat de la o firma platitoare de TVA. Factura se ... (vezi toată discuția)
Inchiriere teren e_florin e_florin Sunt societate comerciala, platitoare de TVA si doresc sa inchiriez la o alta societate comerciala un teren pentru montarea unui panou publicitar. Se poate ... (vezi toată discuția)
Chirie facturata fara tva cry_mitroi cry_mitroi Buna ziua, Am o societate comerciala neplatitoare de TVA si am inchiriat un spatiu comercial de la o alta societate comerciala platitoare de TVA.In urma ... (vezi toată discuția)