avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... litigiu cu o firma de leasing
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

litigiu cu o firma de leasing

Am avut mai multe ctr de leasing,iar odata cu venirea crizei am inceput sa le cesionez,iar unul dintre ele le-am predat auto cu platile la zi.Dupa aproape un an de zile m-am trezit cu o factura de despagubire cu o valoare uriasa.Am cerut detalii la care mi s-a prezentat o FACTURA PROFORMA in copie care spun ca a stat la baza acelei fct de despagubire.Ei de aici a inceput "dansul".In acea fct proforma erau enumerate anumite piese si manopera ce "ar"fi trebuit sa fie schimbate.Piese ce noi deja le schimbasem si la care exista documente.Firma de leasing a dat ca raspuns ca nu se poate anula acea fct pt ca ei tb sa fie despagubiti si ca incearca daca merge merge,daca nu asta e.Am uitat sa spun ca acel auto nu avea la bord in momentul predarii decat 33000 km.I-am actionat in judecata,depunind toate facturile cu toate reparatiile si intretinerea autolui pana in momentul predarii.La a doua infatisare,ca intampinare au spus ca nu recunosc facturile de reparatii,si mai mult de atat ca inspectia tehnica fusese executata inainte cu 1000km de a o preda.Mentionez ca ITP a fost facut la o unitate de stat,si ca la dosar am depus dovada cu toti parametrii iesiti la inspectie.Un lucru de mentionat,ca eu i-am actionat in judecata la judecatoria din judetul in care am achizitionat auto si am semnat documentele.Mai mult pt faptul ca servisul respectiv si-a dat semnatura pe acea FACTURA PROFORMA.Au specificat in intampinare ca in contract este scris unde se rezolva litigiile.Problema este ca:noi nu mai avem activitate pe aceasta firma,dorim sa o inchidem iar daca ei ne vor chema la alta instanta nu stim daca vom face fata cheltuielilor.Am uitat sa spun ceva ft important ca la adoua infatisare au prezentat o alta fct cu o valoare mai mica,si ca motiv ar fi fost o eroare in sistemul lor .Deci practic au schimbat "SUBIECTUL"dupa sapte luni.Ce este de facut?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriana Vasilescu , Contabil 15:11, 29 Iunie 2011
masina fiind in leasing banuiesc ca avea si full casco. drept urmare o mare parte din reparatii se faceau pe casco. la cum prezentati d-voastra problema probabil ca veti castiga in instanta, iar cheltuielile vi le vor da inapoi cei de la leasing.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza auto puiux puiux Buna ziua,va rog sa ma ajute cineva cu un raspuns.Am un litigiu cu o firma de leasing,pt care mi-au cerut despagubire defectuoasa pt un auto predat in urma cu ... (vezi toată discuția)
Leasing puiux puiux Am avut mai multe leasinguri,iar o data cu intrarea in criza financiara am fost nevoit sa renunt la ele.unul din cotracte am renuntat in toamna anului 2009 ... (vezi toată discuția)
Societate comerciala puiux puiux Buna ziua, Cum pot sa inchid o societate comerciala cand sunt intr-un litigiu cu o societate de leasing,pecare am actionat-o in judecata pt o presupusa ... (vezi toată discuția)