Am avut mai multe leasinguri,iar o data cu intrarea in criza financiara am fost nevoit sa renunt la ele.unul din cotracte am renuntat in toamna anului 2009 fiind achitat la zi.intre timp avusesem un proces tot cu o firma de leasing,la care mi-au cerut insolventa,nestiind si neinformandu-ma avocatul care ar fi repercursiunile,au cistigat.am achitat de a doua zi,dar cum sunt procedurile a durat vre-o 2 luni pana la inchiderea insolventei.intre timp ,am incercat sa cesionez cele 2 contracte ramase si am si gasit sa le predau la doi colaboratori.S-a facut ceva datorii pana au intrat colaboratorii la plata,s-a achitat la zi,cu toate ca intre timp s-a inscris la masa credala firma de leasing,dar s-a dovedit platile s-a facut raportul final si sa inchis procedura insolventei.Pana aici ok,dar cu vre-o 2 zile inaintea raportului,m-am trezit cu o fct de dezpagubire la ctr predat cu o suma imensa.Nu au mai apucat sa o introduca la aceasta insolventa,dar de aici a inceput CALVARUL.Cei doi colaboratori care le-am dat AUTO,nu au apucat sa faca ctr,datorita delasarii lor.Am mers personal la firma de leasing ca sa ne lamureasca ce inseamna acea valoare de despagubire,la care ni s-a pus in fata o asa numita FACTURA PROFORMA cu n piese de schimbat.Culmea a fost ca majoritate acelor piese erau schimbate de noi inainte de a predauo.dupa aprope 2 luni fara niciun raspuns,am fost nevoit sa-i dau in judecata pt acea factura.Conform ctr de leasing ei ar fi avut dreptate,dar nu cu acea presupusa fct PROFORMA deoarece repet avem documente la piesele respective.A procesul,la care la a doua infatisare,au depus la intampinare,alta factura,cu o alta data,adica dupa 7 luni spun ca a fost gresita acea fct,ca ar fi fost o eroare in sistem,si ca nu recunosc absolut nici-o reparatie dea noastra.In aceasta perioada unul din colaboratori a apucat sa depuna actele de cesiune si ia aprobat,dar nu a vrut sa-i dea drumul la ctr pe considerentul ca societea mea are datorii la ei,adica acea fct de despagubire.Sunt multe de spus,noi nu stim ce sa mai facem cu aceasta firma de leasing,pt ca intre timp am facut alta firma cu care sa putem merge mai departe,pt ca ne era frica sa nu ne inchida ei.Va intreb pt viitorul acestor procese ce avem de facut?
Solicitarea unor daune interese foarte mari din partea societatilor de leasing este o practica injusta dar foarte des utilizata in ziua de azi. Poate s-ar impune efectuarea unei expertize contabile pentru a analiza exact situatia datoriilor fata de societatea de leasing si poate a unei expertize tehnice auto sa verificati daca intr-adevar piesele pretinse au fost efectiv montate pe autoturism.
Leasing
puiux
Referitor la ceea ce am scris mai inainte despre procesul cu firma de leasing,vreau sa complectez ca la a doua infatisare,sau prezentat cu alta factura cu o ... (vezi toată discuția)
Societate comerciala
puiux
Buna ziua,
Cum pot sa inchid o societate comerciala cand sunt intr-un litigiu cu o societate de leasing,pecare am actionat-o in judecata pt o presupusa ... (vezi toată discuția)