avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenirea sau proprietatea persoanala se imparte dupa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenirea sau proprietatea persoanala se imparte dupa casatorie?

Buna ziua.
As dorii o lamurire si daca ma puteti ajuta cu un raspuns.
Posed un apartament proprietate personala si as dorii sa stiu daca acest apartament , dupa casatorie, in caz de divort , se imparte cu sotul meu.
Mai explicit , daca divortez , acest apartament care este al meu si eu vin in aceasta caznicie cu el , dupa divort , are dreptul si sotul meu la acest apartament?
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: brdcristea , utilizator 19:47, 28 Iunie 2011
Codul familiei:
Art. 31
Nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecarui sot:
a) bunurile dobandite inainte de incheierea casatoriei;

Altfel spus: in caz de divort sotul nu are drept la apartament, dar daca va contribui la intretinerea imobilului, renovare etc poate solicita sa platiti sumele pe care le-a investit... in bunul dv.
Multumesc mult pentru raspuns.
Va doresc o seara excelenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri inainte de casatorie? elaemma elaemma buna ziua va deranjez si eu cu o intrebare. Eeu detin un apartament cumparat inaintea casatorie dar am muncit impreuna pentru restaurarea lui , as dori sa ... (vezi toată discuția)
Casatoria - regimul matrimonial, situatie bunuri proprii in caz de divort CHIRVASAMIHAELA CHIRVASAMIHAELA buna ziua, am o relatie cu un barbat si de ceva timp ne-am mutat impreuna in apartamentul lui cumparat cu credit bancar.Eu nu am contribuit cu nici un ban la ... (vezi toată discuția)
Partajul bunurilor dobandite de soti inainte de casatorie mirelag mirelag Buna ziua Potrivit Codului familie art 31 " bunurile dobandite de soti inainte de casatorie nu sunt bunuri comune". As dori sa stiu daca a aparut o lege ... (vezi toată discuția)