avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partajul bunurilor dobandite de soti inainte de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partajul bunurilor dobandite de soti inainte de casatorie

Buna ziua

Potrivit Codului familie art 31 " bunurile dobandite de soti inainte de casatorie nu sunt bunuri comune".

As dori sa stiu daca a aparut o lege mai noua care prevede ca, dupa 10 ani de casnicie, si bunurile dobandite inainte de casatorie devin bunuri comune.

De asemenea as dori sa stiu pana la ce varsta primeste un copil pensie alimentara, si daca exista vreo clauza care sa extinda aceasta in situatia in care copilul urmeaza cursurile unei facultati.

Va multumesc anticipat si astept raspunsul .

Cu respect

Mirela
Cel mai recent răspuns: misu183 , utilizator 14:37, 10 Noiembrie 2009
Nu a aparut nicio lege in acest sens.
De unde ati auzit asa ceva.
Inainte ma intreba lumea de 5 ani.Acum s-a ajuns la 10 ani.:stunned:

avocat Claudiu Lascoschi
Nu exista nici o lege in acest sens, puteti convietui si 50 de ani, bunurile vor ramane proprii.Pensia alimentara se poate acorda pana la finalizarea studiilor, daca faceti aceasta dovada.
Codul familiei nu s-a modificat pana acum, in sensul ca bunurile dobandite in afara casatoriei sa devina bonuri comune si sa fie partajate ca atare!
Daca ati dobandit bunuri concubini fiind, atunci e discutabil. Se pot partaja. Greu, dar nu imposibil!
mirelag a scris:

Buna ziua
Potrivit Codului familie art 31 " bunurile dobandite de soti inainte de casatorie nu sunt bunuri comune".
As dori sa stiu daca a aparut o lege mai noua care prevede ca, dupa 10 ani de casnicie, si bunurile dobandite inainte de casatorie devin bunuri comune.
De asemenea as dori sa stiu pana la ce varsta primeste un copil pensie alimentara, si daca exista vreo clauza care sa extinda aceasta in situatia in care copilul urmeaza cursurile unei facultati.
Va multumesc anticipat si astept raspunsul .
Cu respect
Mirela

1. Nu exista nicio lege cu privire la faptul ca dupa 10 ani de casnicie bunurile proprii devin bunuri comune.
2. Pensia de intretinere este datorata pana la majoratul copilului. Insa, daca acesta decide sa dea admitere si sa urmeze cursurile intr-o institutie de invatamant superior, va continua sa primeasca pensia de intretinere pana la finalizarea studiilor, dar nu mai tarziu de implinirea varstei de 26 de ani.

Alte discuții în legătură

intrebare despre partaj- bunuri proprii devin comune ? andral andral Este adevarat ca dupa noul cod civil,daca o persoana are un apartament sau orice bun cumparat sau mostenit inainte de casatorie daca divorteaza imparte ... (vezi toată discuția)
Partaj jhon.rapidistu jhon.rapidistu Buna ziua am si eu o intrebare: Daca cineva traieste in concubinaj si decide sa se desparta bunurile dobandite se impart ?dar cele dobandite inainte de a se ... (vezi toată discuția)
Mostenire bunuri dinainte de casatorie ungcor ungcor Sunt casatorita de 2 ani si posed 2 apartamente cumparate inainte de casatorie, inclusiv apartamentul in care locuiesc cu sotul. Din casnicie a rezultat ... (vezi toată discuția)