avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... intrebare despre partaj- bunuri proprii devin comune ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

intrebare despre partaj- bunuri proprii devin comune ?

Este adevarat ca dupa noul cod civil,daca o persoana are un apartament sau orice bun cumparat sau mostenit inainte de casatorie daca divorteaza imparte bunurile dobandite sub orice forma inaite de casatorie le va imparti cu sotul/sotia? Deasemenea in cazul concubinajului spun multi ca daca au trecut 5-10 ani bunurile se impart in mod egal.Este adevarat?
Cel mai recent răspuns: ContSters232881 , utilizator 23:11, 9 Mai 2012
Nu este adevarat ,bunurile dvstra cumparate inainte de casatorie sau mostenite raman tot ale dvstra in cadrul comunitatii legale daca nu stabiliti altfel printr-o conventie matrimoniala.
NU,doar bunurile dobandite in timpul casatoriei devin bunuri comune.bunurile dobandite inaintea casatoriei sunt bunurii proprii,de-ci nu fac obiectul bunurilor comune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierderea proprietatii in cazul divortului mircea60n mircea60n Doresc sa ma casatoresc si apoi sa cumpar, din resurse personale, o casa ai carei proprietari sa fim amandoi . Exista posibilitatea ca in cazul in care sotia ... (vezi toată discuția)
Buna! eu si cu partenerul meu urmeaza sa ne casatorim anul acesta. ... Timea.Melinda Timea.Melinda Buna! Eu si cu partenerul meu urmeaza sa ne casatorim anul acesta. El vrea sa facem un contract prenuptial pentru ca are un apartament pe numele lui si in caz ... (vezi toată discuția)
Bunuri comune dupa 5 ani de casatorie ? eugenpn eugenpn Buna ziua, Va rog respectous, daca se poate sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare: urmeaza sa ma casatoresc; viitoarea sotie are pe numele ei un titlu ... (vezi toată discuția)