avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... RENEL
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

RENEL

Buna ziua

Deasupra casei mele trec firele de curent ale Renelului, iar in curtea vecinului se afla un stalp. Vecinul doreste sa scape de stalp, iar eu de firele de deasupra casei intrucat as vrea sa ridic un etaj. Am fost la Renel si mi-au spus ca e f f f greu, pt ca e un stalp de tensiune medie..... sa mai trec .... etc.... As dori sa stiu daca exista vreo prevedere legala care sa ii oblige sa isi mute firele si care e distanta minima de o casa la care ei pot monta fire de curent ..... Ce ar trebui sa fac in cazul in care ma tot plimba ? Sa ii dau in judecata sau sa fac o plangere? In cazul plangerii, unde trebuie sa o fac?
Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: claudiuro , utilizator 11:11, 3 August 2008
Faceti-le o notificare prin care le solicitati sa-si mute firele de deasudeasupra casei dvs. In caz contrar, introduceti o actiune in instanta prin care solicitati instantei sa pronunte o hotarare prin care sa oblige RENEL-ului sa-si mute firele de curent electric de deasupra casei dvs.
Multumesc mult pentru raspuns. Exista vreo prevedere legala care sa mentioneze distanta minima dintre o casa si firele Renelului... ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face daca trec fire de tensiune pe terenul meu george2050 george2050 Buna ziua , Am un teren extravilan in Bragadiru . Pe deasupra acestui teren trec fire de inalta tensiune proprietatea posibila a Enel(nu stiu pentru ca nu a ... (vezi toată discuția)
Stalp de inalta tensiune pe proprietatea mea alexandraz alexandraz Buna ziua! Va rog sa ma ajutati! Pe proprietatea mea de la tara exista un stalp de inalta tensiune(ma refer la un stalp care transporta sute de mii de ... (vezi toată discuția)
Probleme cu cei de la e-on( electrica) iahim87 iahim87 Pe terenul meu, sunt amplasati 6 stalpi de nergie electrica, dintre care unul este chiar in curte, si dintre ceilalti 5 unul este trasformator. Nu le-am ... (vezi toată discuția)