Buna seara,
As dori sa stiu ce sanse de reusita as avea daca fac opozitie la intrarea in insolventa a debitorului, la cererea acestuia. Despre debitor ... a avut pierderi in 2009, 2010 si anul acesta pana in luna mai, si nu a facut demersuri pentru a se pune sub protectia legii de insolventa. Insolventa a fost ceruta abia luna aceasta, cu rea credinta, pentru a bloca executarea silita si a suspenda licitatia care urma sa aiba loc in cateva zile. Intrarea acestuia in insolventa nu ar face decat sa amane vanzarea patrimoniului debitorului, cauzandu-ne prejudicii suplimentare. Debitorul nu are mijloacele necesare redresarii, iar la un plan de reorganizare, creditorul majoritar se opune ... deci oricum firma va intra in faliment. In opinia noastra insolventa este doar o alta tragere de timp al debitorului, falimentul fiind inevitabil. Prin anularea incheierii de intrare in insolventa am putea continua executarea silita si recupera toate creantele intr-un timp foarte scurt.
Va rog ajutati-ma cu un sfat avizat, doresc sa stiu daca este oportuna opozitia la intrarea in insolventa!
Daca puteti dovedi reaua credinta a debitorului in formularea cererii, depuneti opozitie la sentinta de deschidere a procedurii.
In cazul admiterii opozitiei, judecatorul va putea revoca sentinta de deschidere a procedurii, iar executarea silita va continua.
Cum am putea dovedi reaua credinta?
Faptele sunt cele relatate mai sus. Pana la intrarea in insolventa ne-a sicanat cu diverse contestatii la executare, toate respinse ca nefondate ... iar in final, cu cateva zile inainte de licitatia prin care s-ar fi recuperat toate datoriile, ne-a fluturat incheierea de deschidere a procedurii de insolventa. In ultimul an toate vanzarile le-a facut pe cash, nu prin banca, neplatind nici un leu catre banca sau catre alt creditor iar bilantul contabil indica ... pierderi ... Totusi a avut resurse sa plateasca cautiuni de sute de milioane pentru a face contestatii la executare.
Multe multumiri pentru raspuns!