avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... servitute de trecere, teren cota indiviza
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

servitute de trecere, teren cota indiviza

Exista un drum de trecere, cu C.F, apartinand in cota indiviza, a 3 proprietari.
Apare un al 4-lea, caruia ii este necesara si lui aceasta trecere, peste drumul de trecere al celor 3 coproprietari.
Cel de al 4-lea-
-va cumpara de la unul dintre coproprietari partea acestuia de cota indiviza care nu-i mai este necesara, acestuia
-sau va cere drept de servitute , platind celor 3 coproprietari , art.616 c.c
-sau ,alta parere???????
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 05:27, 29 Iunie 2011
Ori poate beneficia de acest drept, nefiind coproprietar
Cerand drept de servitute pe acest teren si platind, daca proprietarii coindivizionari doresc, trecerea pe acest teren-ca in art.616?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota indiviza = drept de servitute? andreipotorac andreipotorac Salut! Am o intrebare simpla. Daca cineva a cumparat o cota indiviza de 1/16 dintr-un drum pe care nu avea servitute, si care nu era in proprietatea sa, ... (vezi toată discuția)
Cota indivizã liamic43 liamic43 Situaţia de fapt: există un drum de trecere, cotă indiviză, prin cumpărare, a 3 coproprietari. Dacă va veni încă un proprietar care va dori să ... (vezi toată discuția)
Cale de acces mmm777 mmm777 Buna ziua, Va rog sa imi dati un sfat pt.urmatoarea problema: am cumparat un teren intravilan fara cale de acces. Treceam pe proprietatea celui care are ... (vezi toată discuția)