avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare-cumparare

Buna ziua.
Problema este urmatoarea. Dupa divortul parintilor mei, tatal a facut contract v/c casei in care locuiam pe numele fratelui din partea lui, “uitand” ca mai are un copil adica eu.
Actele au fost facute la notar cu martori falsi precum tatal numai are nici un copil.
As dori sa aflu cum pot ataca acest contract de vazare-cumparare.
O zi buna.
Ultima modificare: Marți, 28 Iunie 2011
Petre1, utilizator
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 14:42, 30 Iunie 2011
Buna seara.
De principiu se poate cere anularea partiala sau totala a contractului prin intermediul instantei de judecata, insa pentru un raspuns corect trebuiesc avute in vedere toate datele spetzei, pe care dumneavoastra nu le-ati prezentat
Contractul de vanzare-cumparare poate fi atacat, insa sansele de succes depind de modul cum a fost incheiat acest contract de vanzare-cumparare. Stiti daca vanzarea a fost una reala, la un pret apropiat al pietei, cu dovada transferului banilor? sau a fost o vanzare fictiva?
Orice contract se poate anula.
Daca unicul motiv al dvs este ca sunteti copilul vanzatorului, sansele
de reusita sunt foarte micipentru ca orice persoana in viata
poate dispune liber de bunurile sale.
Il puteti ataca in conditiile in care parintii dvs nu facusera partajul, tatal declarandu-se unic proprietar al imobilului.
In timpul vietii, tatal dvs. poate vinde oricui doreste.Pentru a avea sanse, actul trebuie atacat dupa decesul tatalui, fiind o donatie deghizata care va incalca rezerva succesorala. Pana atunci insa, e bine sa obtineti cateva dovezi ,incercand sa demonstrati ca martorii au savarsit infractiunea de marturie mincinoasa......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament ContSters308967 ContSters308967 Buna seara, Am o problema legata de atacarea testamentului.Fratele meu a decedat,la 7 ani dupa el a decedat si mama mea,in decursul acestor ani eu am primit ... (vezi toată discuția)
Valabilitate contract vanzare-cumparare (posibilitate anulare) Radu40 Radu40 Buna ziua, Sunt in divort cu sotia. In timpul casatoriei am cumparat, impreuna, un teren de la tatal sotiei. Contractul a fost facut la notar si mentioneaza ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare sau donatie, avand consimtamantul celorlalti mostenitori? veveritz veveritz [/b]In afara de mine, tatal meu mai are un copil legitim dintr-o alta casnicie, dar fata de care s-a achitat moral din punct de vedere al mostenirii.Problema ... (vezi toată discuția)