avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Valabilitate contract vanzare-cumparare (posibilitate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Valabilitate contract vanzare-cumparare (posibilitate anulare)

Buna ziua,

Sunt in divort cu sotia. In timpul casatoriei am cumparat, impreuna, un teren de la tatal sotiei. Contractul a fost facut la notar si mentioneaza pretul platit de cumparatori.
Va rog sa-mi transmiteti care sunt sansele partii adverse de a obtine o anulare a contractului de vanzare-cumparare sub pretextul ca a fost de fapt vorba despre o donatie.
Din punctul meu de vedere chiar si o posibila marturie falsa ( referitor la plata contravalorii contractului ) nu poate anula contractul SEMNAT de ambele parti.
Multumesc anticipat.

R.
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 21:21, 15 Septembrie 2015
Daca ati platit pretul din contract nu poate fi vorba de donatie.
Sau a fost o vanzare deghizata, adica nu ati platit niciun ban?
Am platit pretul din contract.
Ce pot face in cazul in care partea adversa aduce un martor care sustine ca nu am platit?
Mentionez ca mama sotiei a depus marturie mincinoasa in procesul de divort, drept pentru care am facut o plangere penala insoita de dovezi care demonstreaza falsitatea afirmatiilor soacrei.
Trebuie sa dovediti cumva ca ati avut acei bani. Extrase de cont, transferuri prin banca, etc...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare Petre1 Petre1 Buna ziua. Problema este urmatoarea. Dupa divortul parintilor mei, tatal a facut contract v/c casei in care locuiam pe numele fratelui din partea lui, ... (vezi toată discuția)
Donatie simulata gyoni8 gyoni8 Buna, Tata si mama ii fac contract de vanzare fratelui meu pe intregul lor patrimoniu. intrebari: 1. Ce sanse am sa declar respectivul act nul? 2.Care ... (vezi toată discuția)
Expertiza grafoscopica 18elena 18elena Expertiza grafoscopica poate arata daca martorul trecut in contract v-c a fost trecut si a semnat mai tarziu? A fost adaugat ulterior , contractul de v-c s-a ... (vezi toată discuția)