avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata concediului medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata concediului medical

Sunt angajata la un S.R.L. din 05.06.2008 si am facut varsat de vant. Am avut concediu medical 14 zille. Medicul de familie mi-a incadrat boala la boli obisnuite.
Imi pot primi drepturile salariale?
Cel mai recent răspuns: Doina Elena , Consultant resurse umane 16:53, 1 August 2008
Da, puteti sa primiti indemnizatia pentru incapacitate temporara de munca. Prezentati certificatul medical la contabilul de salarii care va va lamuri mai bine. Daca ati mai lucrat in alta parte inainte de actualul loc de munca s-ar putea sa va ceara adeverinta cu perioada lucrata si salariile primite. Sanatate!
Din aprilie 2006 nu am mai lucrat deoarece am avut cateva probleme cu copii.Mi s-a spus ca daca nu am 6 luni consecutive cotizatiile platite nu beneficiez de salariu pa perioada concediului medical.
De aceea v-am spus sa luati legatura cu contabilul de la salarii.
OUG nr.158/2005, la art.7, spune: "Stagiul minim de cotizare pentru acordarea drepturilor...este de 6 luni realizate in ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acorda concediu medical."
Nu spune 6 luni consecutive si eu nu stiam antecedentele dvs. pentru a va da un raspuns cert.
Buna dimineata.

Am un angajat care se afla in concediu medical din 13.05.2008.
In perioada 13-29.05.2008, codul de indemnizatie a fost 06( urgenta medico-chirurgicala)
De la 01.06.2008 pana la 31.07.2008 codul de indemnizatie a fost 01 (boala obisnuita).
Acest angajat va contiuna concediul medical, intrucat are probleme de sanatate.
Intrebarea mea este ce perioda putem noi, societatea , conform legii sa il tinem in concediu medical. Pun aceasta intrebare nu pentru ca am dori sa-i desfacem contractul de munca, ci pentru a nu primi sanctiuni din partea organelor legislative.

Va multumesc.
Nu va afecteaza pe dvs ca societate durata concediului medical al angajatului, decat angajatul intre 91 - 183 de zile de cm va intra la comisia medicala

Alte discuții în legătură

Se poate concediu medical fara indemnizatie aleksutzu aleksutzu Buna ziua, As dori sa stiu daca se poate acorda concediu medical fara indemnizatie (adica fara plata acestuia). Un prieten care lucreaza in M.A.I. urmeaza ca ... (vezi toată discuția)
Concediu medical bycatza bycatza Buna ziua, Am un salariat angajat din 2009 care incepand din 12.02.2010 este in concediu medical neintrerupt avand cod de boala 14(neoplazie).Casa de ... (vezi toată discuția)
Pensionar in concediu medical magdarossi magdarossi Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: Un pensionar (pensionat la limita de varsta) care este in continuare angajat, este ... (vezi toată discuția)