avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca

Buna ziua,m/am angajat la un magazin alimentar ca vanzatoare acum ceva timp.Cand contabilul a adus contractul meu de munca la magazin eu eram libera si sefii l/au pus intr/o cutie cu alte documente dupa ce l/au semnat si l/au stampilat.Mie nu mi/au dat nici un exemplar si nici nu am semnat acel contract de munca.Cand au venit cei de la inspectia muncii in control am constatat ca in contractul de munca eram trecuta ca muncitor necalificat. Va dati seama ca eu am ramas muta de uimire pentru ca nu ma asteptam la asa ceva. Este posibil ca desi le/am dus diploma de studii in care scria ca am absolvit facultatea de drept sa ma poata trece in contract ca muncitor necalificat?Este legal sa treci in contractul de munca al unui absolvent de facultate functia de muncitor necalificat? Eu i/am explicat a doua zi sefului ca nu sunt de acord cu contractul acela de munca in care m/au trecut ca muncitor necalificat si ca nu o sa/l semnez si i/am zis sa/mi faca alt contract daca mai vor sa lucrez acolo si a zis ca o sa rezolve saptamana viitoare in ziua de luni pt ca atunci era vineri si numai avea cand sa rezolve.Am asteptat sa ma sune luni sa ma duc la magazin sa/mi faca alt contract dar nu m/a mai sunat. In plus eu m/ai aveam de luat banii pe inca o saptamana de munca dar nu era normal ca daca ei nu vroiau sa/mi faca alt contract de munca sa ma cheme macar sa/mi dea restul de bani? Ce ar trebui sa fac eu in aceasta situatie?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:34, 29 Iunie 2011
O notificare catre acestia din urma, pentru inceput.
O sesizare catre ITM si/sau Inspectia Muncii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt din magazin mihaela444 mihaela444 Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un sfat deoarece nu stiu incotro sa ma indrept. Detin un service GSM de la inceputul anului. Inca de la deschiderea ... (vezi toată discuția)
Suspendarea somajului ca si absolvent tynna.taby tynna.taby Buna ziua!As avea o intrebare...am o situatie cam complicata...am lucrat ca si vanzatoare la un magazin de haine o luna si ceva ...sefa mi-a spus sa ii duc o ... (vezi toată discuția)
M-au dat afara fara nici un motiv intemeiat, dupa o per. de o saptamana lucylle lucylle Buna ziua. Pe data de 4 mai m-am angajat la o societate, iar pe datade 8 mai am semnat contractul, cu o perioada de proba de 30 zile, pe o per. nedeterminata. ... (vezi toată discuția)