avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1146 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt din magazin
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt din magazin

Buna seara,

Va rog sa ma ajutati cu un sfat deoarece nu stiu incotro sa ma indrept. Detin un service GSM de la inceputul anului. Inca de la deschiderea acestuia un prieten m-a ajutat cu unele reparatii. De luna trecuta l-am tot incercat si am observat ca in 2-3 randuri a luat bani despre care eu nu stiam nimic,deoarece el nu mi-a zis ca ar avea nevoi sau ca are probleme. Am observat si i-am spus ca au lipsit bani si de atunci am inceput sa nu mai fim asa in relatii bune. El fiind cu mine de la inceput de cand am deschis magazinul i-am dat si o cheie. M-am gandit ca imi este prieten si nu i-am spus de maine sa pleci sa nu mai vii sau alte lucruri de genul acesta. I-am spus ca pur si simplu nu mai merge treaba si nu mai am cum sa ii mai dau si lui bani. A zis ca nu este problema este ok si ca o sa isi caute de munca. De atunci a lipsit 2-3 zile nu a mai venit la service,pana intr-o zi de vineri pe la 5 si mi-a furat tot din magazin pana la surubelnite. Tin sa precizez ca nu aveam acte la toate produsele care mi le-a furat,doar la o parte din ele,deoarece nu aveam acte pentru unele telefoane reconditionate. Si ca paguba se duce undeva la 7000 de lei. L-am reclamat la politie si abia dupa 3 saptamani l-a chemat la politie,bineinteles foarte tarziu,el nu mai are nici un produs acum si si-a pregatit discursul. Am dus acte + factura la unele telefoane care le-am declarat furate ( imei,factura,cutie,certificat de conformitate si garantie). El a declarat ca eu am vandut telefoanele si ca am pastrat cutiile de frumusete. A fost vazut de 2 martori cand a iesit din magazin cu o geanta mare si un laptop care il tinea in mana, am spus acest lucru la politie si mi-au spus ca au vazut martorii ce era in geanta? Tind sa cred ca politia pare sa il creada pe el si nu pe mine pagubitul.
El stia tot ce am declarat eu si ce acte am adus. Nu trebuia sa fie confidential? El s-a bazat pe faptul ca nu aveam acte la unele produse chiar le-a marturisit unor persoane ca el le-a luat si ca eu nu am cum sa dovedesc ca sunt ale mele.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat sau o indrumare.

Va multumesc!!!
Va rog sa ma ajutati cu un sfat sau o indrumare.

P.S.: Cred ca am gresit categoria in care am incadrat mesajul, dar nu pot modifica.
Ultima modificare: Luni, 27 Octombrie 2014
mihaela444, utilizator
Cel mai recent răspuns: mihaela444 , utilizator 21:48, 27 Octombrie 2014
Pe viitor ar fi indicat sa instalati camere de supraveghere daca aveti de gand sa desfasurati acest gen de activitate in continuare. Daca ati fi avut camere, ati fi avut si dovada furtului. Martorii nu au vazut ce-i drept ce era in geanta, dar l-au vazut cu laptopul in mana.
Pe de alta parte, i-ati cerut cheia inapoi cand i-ati adus la cunostinta faptul ca activitatea nu mai merge, sau a doua zi, cand nu a mai venit la serviciu? Daca aveati suspiciuni asupra lui, i-ati pus in vedere sa nu mai vina decat in prezenta dvs. la service? De unde stiti in ce zi si la ce ora a venit la furat?
Ar trebui sa consultati un avocat. El, cu siguranta are unul, daca a studiat dosarul si este " atat de bine pregatit" in declaratii.
Succes!
De cand i-am spus ca nu mai poate sa vina in continuare la service el nu a mai venit cam 4-5 zile. A venit intr-o vineri la magazin si eram acolo, l-am lasat 20 de minute sa ii dea un telefon unui client, eu m-am dus sa iau masina de la reparat. Fiind prieteni chiar prieteni buni, nici prin gand nu imi trecea ca poate sa faca asa ceva,mai ales dupa discutia avuta cu el,in care era impacat cu ideea si a zis ca o sa isi caute de munca. Camere de supraveghere sunt pe stalp aproape de magazin,dar am inteles ca este foarte greu sa intru in posesia lor. Sambata vroiam sa schimb lacatele si sa nu ii mai cer cheia, dar a fost prea tarziu. Vecina de langa noi l-a vazut ca a plecat grabit si ca a inchis doar incuietoarea fara lacate,ceea ce noi nu facem niciodata. Mentionez ca m-a sunat intre timp sa vada daca mai trec pe la magazin.
Multumesc, Dan
Ultima modificare: Luni, 27 Octombrie 2014
mihaela444, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt maryalice09 maryalice09 Buna ziua. Sunt cu cineva de un an si mi-am petrecut saptamana la el (mentionez ca nu suntem impreuna). Aseara a venit in vizita un prieten de-al lui si au ... (vezi toată discuția)
Cum procedez in cazul in care dupa aproape doi ani am aflat ca am cumparat o masina furata? gotti_1 gotti_1 Buna ziua! Am si eu urmatoarea problema: am cumparat in luna septembrie 2010 din AUTOVIT o masina adusa din Germania in valoare de 20000euro (pretul pietei - ... (vezi toată discuția)
O problema cu un servce it marcu1989 marcu1989 Salut prieteni!! am si eu o intrebare pentru voi ! daca ma puteti ajuta s pe mine cu un sfat sa sa ma indrumati ce sa fac !! In luna octombrie - noiebrie ... (vezi toată discuția)