avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Neinlocuirea numerelor de inmatriculare provizorii
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Neinlocuirea numerelor de inmatriculare provizorii

Dintr-o greseala impardonabila mi s-a retinut permisul si acum astept decizia Parchetului. Acum o saptamina, din neatentie, am plecat din parcare pe drumuri publice fara sa inlocuiesc placutele de inmatriculare cu numere provizorii. La un control al Politiei Rutiere mi s-au solicitat documentele (permisul si autorizatia de circulatie provizorie), iar singurul document pe care l-am aratat a fost permisul, deoarece sesizind greseala am motivat ca autorizatie nu o am la mine, fara sa mentionez ca am alt set de numere provizorii. Agentul mi-a retinut permisul si m-a lasat sa merg dupa autorizatie. Intre timp, cautind pe calculator, au constatat ca numerele ce le aveam pe masina erau iesite din perioada de circulatie provizorie, iar cind am aluns in fata agentului cu vechea si noua autorizatie, deja era emisa dovada retinerii permisului, ceea ce nu a mai putut sa o anuleze intocmind un dosar care sa mearga spre solutionare la Parchet, impreuna cu o declaratie personala a motivului pentru care nu am inlocuit placutele de inmatriculare -din neatentie si neglijenta.
Nelinistea mea este cit de grava este aceasta neglijenta a mea mentionind ca nu am antecedente penale sau retineri ale permisului niciodata? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 22:15, 29 Iunie 2011
O sa primiti ceva cu suspendare si permis retinut pt 30-60 de zile. In instanta(daca se va ajunge acolo) veti recunoaste fapta si vetiarata ca va pare rau si ca nu se va mai repeta si veti beneficia de o reducere cu 1/3 a pedepsei. Nu strica sa va angajati si un avocat care sa va reprezinte si sa va indrume pasii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua am circulat din neatenție cu numerele rosii expirate ... Alex_pgt Alex_pgt Buna ziua Am circulat din neatenție cu numerele rosii expirate de cateva ore. Mi sa întocmit dosar penal! Asigurarea era încă valabilă, dosarul pentru ... (vezi toată discuția)
Numere provizorii, apoi numere vechi - legalitate rin82 rin82 Buna ziua as vrea sa va intreb si eu ceva ,eu miam scos numere provizorii de doua ori iar dupa aceia nu am mai mers sa-l scot si pe al treilea si miam pus ... (vezi toată discuția)
Abuz in functie sau nu? yaya yaya As dori, daca poate cineva sa ma ajute cu o informatie. Am fost oprita de catre un agent de circulatie deoarece masina pe care o conduceam avea placutele de ... (vezi toată discuția)