avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezmembrare casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezmembrare casa

Buna ziua,

1. sunt proprietara unei case dintr-un duplex la care nu s-a efectuat dezmembrarea.
pe cf apar cele doua case cu proprietarii aferenti.
As dori sa vand partea mea si as vrea sa stiu daca pentru acest lucru am nevoie de acceptul vecinilor.
2. cum se poate efectua dezmembrarea....este nevoie de acordul vecinilor? care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez si care ar fi costurile?


multumesc

Cel mai recent răspuns: marbostgms , utilizator 11:44, 18 Ianuarie 2013
Trebuie sa incheiati un act de partaj voluntar cu dezmembrare, nu aveti nevoie de acordul vecinilor, doar toti coproprietarii sa fie de acord cu impartirea imobilului. Contactati un proiectant autorizat de OCPI, va intocmi planurile cadastrale in vederea partajului si dezmembrarii, apoi incheiati actul la notarul public, va intabulati cu proprietatea care va revine si o puteti vinde.
din cate am inteles de la un topograf, este nevoie de acordul fiecarui proprietar care apare pe cf pentru dezmembrare. Ce se poate face in cazul in care ceilalti proprietari nu sunt de acord cu dezmembrarea si nu vor sa-si dea acordul la notar in acest sens. exista vreo cale prin care acestia pot fi "obligati" sa acceptate dezmembrarea?

multumesc
Daca nu se ajunge la intelegere se poate face in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divizare lot teren muadib muadib buna ziua. problema in care va cer sfatul este de natura imobiliara. impreuna cu alte cateva persoane am cumparat un teren, individual detinand cota ... (vezi toată discuția)
S-a facut o dezmembrare gresita - ce sepoate face ? oanaportar oanaportar - 1 lot teren - vreau sa cumpar oparte din teren - pt. aceasta s-a facut o dezmembrare gresita - cum pot schimba /corecta dezmembrarea ? Se face corectare ... (vezi toată discuția)
Fals (al topografului) ContSters88252 ContSters88252 daca datele unui PLAN DE AMPLASAMENT SI DELIMITARE A IMOBILULUI intocmit de catre un topograf autorizat nu corespund adevarului , masuratorile ... (vezi toată discuția)