avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacere CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacere CIM

Cum se poate desface CIM unei angajat ca sa poate sa beneficieze de somaj?si ca societatea sa poate angaja in locul lui alte persoane pe acelasi post. Mentionez ca salariatul vrea sa plece, nu firma.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:42, 29 Iunie 2011
Pentru a va informa cititi art. 65, 66 si 67 din codul muncii actualizat pe care-l gasiti in dreapta ecranului la documente utile.
Se face incetarea contractului individual de munca cu art. 65 alin 1 din codul muncii dar dumneavoastra nu veti putea angaja a doua zi alt om.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iunie 2011
george-neagu, moderator
melcsy a scris:

Cum se poate desface CIM unei angajat ca sa poate sa beneficieze de somaj?si ca societatea sa poate angaja in locul lui alte persoane pe acelasi post. Mentionez ca salariatul vrea sa plece, nu firma.


Daca salariatul vrea sa plece, atunci sa-si dea demisia sau sa ceara incetarea c..m. cu acordul partilor ... angajatorul nu este obligat sa desfiinteze postul pentru placul unui salariat.

Potrivit Normelor de aplicare a Legii nr.76/2002, pentru a beneficia de somaj c.i.m. poate inceta in baza : art.31 alin.3 , art. 61 lit. c şi d, art. 65 alin. (1), art. 95 alin.4, art.56 lit.i, lit.g, lit.d, lit.e, lit.b C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract munca perioada determinata vio58 vio58 o PERSOANA ESTE ANGAJATA PE PERIOADA DETERMINATA (PINA IN 31.10.2011) ,INDEPLINESTE TOATE CONDITIILE DE PLECARE IN SOMAJ.iNTREBARE decizia pt cim perioada ... (vezi toată discuția)
Ma incadrez la somaj? andra001 andra001 buna ziua! lucrez de 3 ani si 4 luni la un service auto unde numai eu sunt muncitor , as vrea sa renunt la acest loc de munca (sa demisionez) ,pt a mi gasi un ... (vezi toată discuția)
Art .55lit.b mirusaby mirusaby Daca un cim, se incheie cu art.55lit.b, angajatul respectiv poate beneficia de somaj? Multumesc! Va rog .... (Sau cu ce ar trebui sa inchid acel cim , ca ... (vezi toată discuția)