o PERSOANA ESTE ANGAJATA PE PERIOADA DETERMINATA (PINA IN 31.10.2011) ,INDEPLINESTE TOATE CONDITIILE DE PLECARE IN SOMAJ.iNTREBARE decizia pt cim perioada determinata este art 56 lit J pt plecare in somaj este art 65 lit . Chiar daca are perioada determinata pot inchide contractul cu decizia art 65 lit pt pecare in somaj
Poate beneficia de somaj si in conditiile in care cim inceteaza cu art.56,lit.i) ,adica la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata.
Eu nu cred ca este corect ceea ce spuneti. Avand in vedere ca somajul se acorda in conditiile in care contractul se desface cu art. 65, prin faptul ca salariatul este concediat pe motive care nu tin de persoana lui, n-are nici o legatura cu art. 56 lit.i.
Este vorba despre un contract determinat,care expira pe 31octombrie,ceea ce dadea drept angajatului respectiv caruia i-a expirat cim ul astfel sa beneficieze de indemnizatia de somaj.
Si incetarea cim prin expirarea perioadei pt. care a fost incheiat,(art.56i)este o cauza care permite ca angajatul sa poata beneficia de somaj.
Daca postul respectiv se desfiinta inainte de data de 31octombrie, chiar daca este un contract determinat,atunci desigur cim ul inceta prin concediere,cf.art.65.si angajatul beneficia si in acest caz de somaj,daca desigur era indeplinita si conditia st. de cotizare.
Din comentariul utilizatorului nu se deduce insa ca desfiintarea postului s-ar fi produs anterior datei expirarii cim.
Articolele din Codul muncii cu care poate inceta un cim si care permit fostului salariat sa beneficieze de indemnizatie de somaj sunt urmatoarele: art. 31 alin. (3), art. 56 lit. b), d), e), g) şi i), art. 61 lit. c) şi d), art. 65 alin. (1), art. 95 alin. (4).
Se poate somaj?
mirusaby
Buna ziua,
Am si eu urmatoarea problema: am la societate mai multe contracte de munca pe perioda determinata pana la 30.11.2012. As dori sa stiu daca acesti ... (vezi toată discuția)