avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare imobil 2 proprietari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare imobil 2 proprietari

Buna ziua,
Cazul pentru care am nevoie urgent de un sfat este urmatorul: in anul 1998 sotul meu a cumparat un apartament cu doua camere in care urmau sa locuiasca parintii sai, actul de vanzare cumparare avand in calitate de cumparatori pe sotul meu cu 50% si tatal sau cu 50%.
In urma decesului tatalui, s-a dezbatut mostenirea, fratele sotului si mama sa dand declaratie in fata notarului ca renunta la orice drept ce li se cuvenea in calitate de mostenitori, totusi notarul a incheiat certificatul de mostenitor trecand ca proprietari fiul cu 3/4 din imobil si mama cu 1/4 din imobil, fara nicio alta clauza de intretinere sau altceva.....
La acest moment sotul vrea sa vanda apartamentul si mai departe sa cumpere o casa, pentru care deja am incheiat un ante contract.
In schimb ne-am speriat foarte tare fiindca am intalnit cazuri in care agentii imobiliari care au venit cu potentiali clienti, au informat clientii - de fata cu noi chiar- ca nu se poate face aceasta tranzactie fiindca sunt probleme cu actele!!!!
Am fost la notar sa intreb ce si cum in situatia aceasta si m-a indrumat spre autoritatea tutelara sa obtin o curatela....de acolo mi s-a spus ca nu este cazul... trebuie doar un certificat medical pentru batrana care are 90 de ani si este imobilizata la pat de 1 an si 8 luni in urma unei fracturi de sold.
As vrea sa stiu foarte sigur cum trebuie sa procedam in acest caz ca sa se poata efectua vanzarea apartamentului in discutie, odata fara a mai intampina discutii cu acesti agenti si in cele mai sigure conditii.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:38, 29 Iunie 2011
actul s-a intocmit corect, mama si fratele au renuntat la mostenirea dupa tata, respectiv sot, insa mama avea deja jumatate din cei 50%, nu avea la ce renunta.
acum, sa puteti vinde, pe batrana trebuie sa-o asiste cineva la vanzare, sa-i apere interesele. pentru instituirea curatelei, adresati-va autoritatii tutelare.
de asemenea, medicul specialist va da o adeverinta ca nu se afla in evidente cu boli psihice.
daca notarul are dubii privind sanatatea mintala a vanzatorului, poate cere un certificat din care sa reiasa ca batrana are discernamant si asta presupune o expertiza iml.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ingrijire batrani contra locuinta eleny62 eleny62 Buna ziua, Eu si sotul meu ne-am mutat la parintii mei deoarece sunt bolnavi. Tata are epilepsie si se deplaseaza foarte greu iar mama are alzheimer. Sotul ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare Aioanei Gabriela Aioanei Gabriela In situatia in care o familie , sot si sotie, ambii proprietari ai unui apartament dobandit in timpul casatoriei vor sa il vanda dar sotia este paralizata si ... (vezi toată discuția)
Renuntare la masa succesorala dupa succesiune juanfernandez juanfernandez Buna,doresc sa ma lamuriti intro chestiune legata de mostenire.Tatal meu vitreg a decedat acum o luna de zile iar in urma lui ca mostenitori legali au ramas ... (vezi toată discuția)