avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati intr-o problema privind o amenda de circulatie. In cursul zilei de ieri am primit prin posta un proces verbal de constatare a unei contraventii rutiere din care rezulta ca am fost sanctionata pentru o parcare in zona de actiune a indicatorului Oprirea interzisa in localitatea Cojocna in data de 05.06.2011 ora 15. Mentionez ca in data respectiva la aceea ora ma aflam la o nunta in localitatea Cluj Napoca iar masina se afla in parcarea restaurantului(am martori prezenti la aceea nunta) Cum as putea sa contest aceasta amenda aplicata ilegal.
Cel mai recent răspuns: bolnic , utilizator 08:15, 5 Iulie 2011
Formulati plangere contraventionala in termen de 15 zile de la data comunicarii procesului- verbal de contraventie, iar plangerea se depune la judecatoria in a carei raza teritoriala a fost constatata contraventia.
Plângerea suspendă executarea amenzilor şi a sancţiunilor contravenţionale complementare de la dataînregistrării acesteia până la data pronunţării hotărârii judecătoreşti.
Hotărârea judecătorească prin care judecătoria soluţionează plângerea este definitivă şi irevocabilă
Va multumesc mult, plingerea se poate depune prin posta sau trebuie depusa personal?
Da, insa cu confirmare de primire si in termenul procedural de 15 zile de la data comunicarii.
Va multumesc mult.
O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie proces verbal politia rutiera dannyrusu dannyrusu Buna seara, doresc sa depun plangere impotriva unui proces verbal primit de la politia rutiera Cluj-Napoca. Am redactat plangerea, am facut copie dupa CI si ... (vezi toată discuția)
Intampinare proces verbal inpotriva parcari neregulamentare DjAlexz DjAlexz Buna ziua Cine ar putea sa ma ajute si pe mine cu o intampinare impotriva unei parcari neregulamentare care nu sa dat de agentul constatator si nu a fost nici ... (vezi toată discuția)
Amenda si permis retinut mamadollores mamadollores contestarea unei amenzi rutiere ca urmare a neacordarii prioritatii de trecere a unui pieton prin loc semnalizat (vezi toată discuția)