avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Condamnare pentru conducere sub influenta alcoolului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Condamnare pentru conducere sub influenta alcoolului

Buna ziua,
Am primit pe 21.ian.2010 condamnare 1 an si 4 luni pt. conducere sub infl. alcoolului. Deci perioada cred ca s-a terminat pe 21.mai.2011. Am baut de ziua mea si m-am suit la volan; m-a lovit un tir din spate pentru ca mergeam prea incet cu dacia, iar mie mi s-a detectat 0.55 ... Eu nu mai am nici o intentie sa mai iau permis; dar as avea nevoie de cazier curat pentru o viza.
Se poate face ceva ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cristina Popescu , Avocat 12:41, 29 Iunie 2011
1. ptr. prima infractiune ati primit o pedeapsa de 1,4 ani inchisoare cu suspendare, probabil, dar pe durata unui termen de incercare ce se compune din cuantumul pedepsei aplicate la care se adauga un interval de timp de 2 ani
2.daca a 2-a fapta constituie infractiune, fiind savarsita in cursul termenului de incercare, , instanta va revoca suspendarea conditionata, dispunand executarea in intregime a pedepsei, care nu se contopeste cu pedeapsa aplicata ptr. noua infr.
3.fata de prima condamnare, reabilitarea si implicit cazierul curat intervine de drept la expirarea termenului de incercare, daca nu ati savarsit nicio alta infractiune in aceasta perioada de timp si nici nu v-a fost revocata suspendarea anterioara.
avocat Cristina Popescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune-alcool animacikaa animacikaa daca sunt in termen de incercare (condamnat pt inselaciune) si in perioada de incercare sunt prins conducand masina in stare de ebrietate voi fi condamnat ca ... (vezi toată discuția)
Reabilitare cazier judiciar hadrian74 hadrian74 In cursul lunii februarie 2011 am fost depistat de agentii de politie conducind autoturismul proprietate personala, pe drumurile publice, avand o ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan in perioada de incercare mihaistanciu mihaistanciu In martie 2012 am primit un an de inchisoare cu suspendare si 3 ani de incercare pentru conducere autovehicul neinmatriculat si numere false ( desi erau ... (vezi toată discuția)