avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Majorare capital social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Majorare capital social

Buna ziua!
As dori si eu niste lamuriri cu privire la noile metode de cooptare a unui asociat intr-o societate.Am aflat ca varianta cea mai la indemana ar fi prin majorarea capitalului social.
Exemplul meu este urmatorul:
asociatul unic si administratorul societatii iese, laocul sau fiind luat de catre o alta persoana (noua). Pana acum ceva vreme chestia asta era simpla, pt ca se rezolva printr-o hotarare aga de cesine parti sociale.Am aflat ca acum chestia asta dureaza 2 luni, dar ar mai fi varianta cu majorare de capital social, dupa care cu acea cesiune, in urma caruia asociatul vechi iese si ramane cel nou.Totodata, vreau sa schimb domeniul principal de activitate. As fi dorit un model de hotarere aga acceptat de cei de la ONRC, pt problema expusa anterior.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 23:40, 29 Iunie 2011
1. ORC nu are dreptul de a impune un anumit model de hotarare AGA.
Aceasta trebuie doar sa contina elementele necesare efectuarii modificarilor.

2. Ramane de lamurit problema cine sau ce se va schimba dpdv al stucturii firmei:
doar asociatul/asociatii, doar administratorul, sau si asociatul si administratorii. Puteti face cooptarea unui nou asociat fara schimbarea administratorului sau concomitent cu schimbarea lui. Un asociat nu mai are doar in aceasta calitate din acel moment nici o raspundere, daca nu comite personal ilegalitati.
Registrul comertului redacteaza hotarari sau acte aditionale de acest gen contra cost in cadrul birourilor de asistenta juridica. Va sfatuiesc sa le calcati pragul pentru a va economisi timpul si banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ces. si marire capital srl prin ap. in natura ionutanton777ro ionutanton777ro Un SRL format din 2 asociati doreste sa efectueze marirea capitalului social, cu ocazia atragerii unui nou asociat ce va efectua un aport in natura (un ... (vezi toată discuția)
Documente pentru majorare de capital social ktykty ktykty Buna ziua, Doresc sa fac majorare de capital social prin cooptarea unui asociat si in acelasi timp deschidere punct de lucru. Ma puteti ajuta cu ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social JENIFER JENIFER La un srl administratorul si asociatul detin 50% fiecare parti sociale.S-au hotarat sa majoreze capitalul social cu 90.000 lei,fiecare creditand firma cu cate ... (vezi toată discuția)