Povestea mea incepe in mai 2008 cand am avut un accident in cluj napoca.am atipit la volan si am intrat pe contrasens lovind un taxi. singurul ranit am fost eu(fractura de femur) soferul avand doar o fisura la glezna. politia rutiera cluj a deschis dosar penal pentru 'vatamare corporala din culpa' .Cu soferul m-am inteles si nu a avut pretentii asupra mea in instanta. Tribunalul Cluj a analizat dosarul, a gasit declaratia soferului cum ca nu are nici un fel de pretentii, a anulat acel dosar dar a disjuns un altul deoarece agentul de politie extrem de inteligent nu a luat declaratii celorlalti implicati in accident anume 4 pasageri ai taxiului.
La 8 luni dupa accident am mers iar in cluj (eu sunt din targu mures) sa ma interesez de permisul de conducere care este si acum retinut de politie.
La politia rutiera din cluj nu figureaza nici un dosar pe numele meu.
Am mers la tribunal. Am cautat dosarul vechi si am fost informat ca a fost disjuns un altul care a fost trimis la politie pentru cercetari. Am mers iar la politie dar acolo nu au nici un dosar pe numele meu.
Astfel mai bine de 3 ani inca permisul meu este la politia din cluj. Eu am fost plecat din tara si nu am mai avut posibilitate sa ma interesez de situatie. Acum m-am intors si vreau sa rezolv situatia pentru in curand trebuie sa plec iar.
Ce se poate face? Dati-mi un sfat va rog.
Incercati cu o petitie la
petitii@mira.gov.ro
in care explicati ca dosarul dvs. trimis la politie, nu poate fi gasit.
Pe de alta parte, in mai 2011 s-a prescris raspunderea penala pentru vatamare corporala din culpa.