avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Gratar in curte
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Gratar in curte

Buna Ziua,
De curand mi-am amenajat curte casei (cam 55mp) si mi-am pus si un gratar termorezistent pentru a face din cand in cand gratar. Azi m-am pomenit cu politia locala ca mi-au facut vecinii reclamatie ca le intra fumul in casa. Mentionez ca gratarul este la 10m de bloc si nu este unul improvizat. Noi incercam sa facem cat mai putin fum si ii intelegem, dar desi ne-am cerut scuze pentru eventualele neplaceri, ei ne jignesc si ne arunca in curte tot felul de resturi menajere. Am inteles ca nu este cadru legislativ pentru utilizarea gratarului in curtea proprie. Cum noi le provocam discomfort, nu exista si eversul medaliei? adica ingradirea libertatii individuale? Plus ca noi facem un gratar pe luna si fara muzica/ galagie, etc..Multumesc anticipat
Da, se mai intampla si chestii dintr-astea. Vecinii de la bloc sunt cam invidiosi...
Bun, au facut sesizare la politie si cum a ramas? Puteti arata si dvs. cum vecinii dvs. arunca resuri menajere in curte. Reclamatia o faceti direct la presedintele as. prop. cu care trebuie sa va intelegeti cat de cat pana sa ajunga(ei) / ajungeti (dvs.) la politie. Lucrurile aceste se pot rezolva si amiabile, astfel incat de ce vecinii dvs. nu s-au dus sa reclame mai intai la Haga?
Eu nu stiu sa existe un cadru legislativ privind folosirea gratarului... Probabil ca este ceva legat de Legea 61, dar nu special pentru gratare.
Trebuie sa insistati sa vorbiti cu presedintele as. prop. Nu cred ca toti vecinii sunt deranjati de faptul ca dvs. din can in cand mai ”execurati” cate-un gratarel! Facem si noi la bloc, mai greu, ce-i drept, dar tot iese fum... Noroc ca nu facem prea des!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de gratar! marasescuc marasescuc Buna ziua, Imi cer scuze in primul rand daca nu este topicul unde trebuie sa postez aceste intrebari. Stau la curte si avand in vedere ca a venit \"vara\" ... (vezi toată discuția)
Deranjat de fumul gratarului Octopus Octopus Buna ziua, Intr-o dimineata, la ora 6, vecinii din curtea de vis-a-vis de blocul meu au inceput sa coaca ardei pe gratar, facand un fum foarte dens care se ... (vezi toată discuția)
Vecinii arunca resturile menajere tudor_mtp tudor_mtp Buna ziua, In blocul unde locuiesc balconul de la bucatarie se afla intre doi pereti ...are forma de I_I, iar cei de la partier au facut o extindere intre ... (vezi toată discuția)