avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Raspunderea celui ce depune la Registru actele pentru ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Raspunderea celui ce depune la Registru actele pentru infiintarea unei firme

Buna ziua!
As avea mare nevoie de ajutorul dvs. In 2008 am ajutat o cunostinta sa-si infiinteze firma. Am primit de la administrator si asociat imputernicire pentru depunerea acteleor la ORC si pentru a deschide contul de capital. Am fost informata ca s-a infiintat o poprire pe contul deschis la banca in valoare de 550 lei de la Finante pentru neplata impozitului pe profir. cred ca firma nu are activitate si cred ca nimeni nu s-a ocupat sa mai depuna declaratiile de rigoare.

Ce raspundere pot eu sa am in fata organelor de control? si mai ales cum pot sa anunt la registrul comertului ca nu mai am nici un fel de legatura cu aceasta firma.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 20:02, 29 Iunie 2011
Pai raspunderea dumneavoastra e doar limitata la ce cuprindea acea imputernicire.
Exte vorba despre acea imputernicire care se da personei care merge la registru sa depuna actele pentru infiintarea firmei. Ideea este ca trebui sa fac demersuri din care sa anunt registrul ca nu mai am nici o legatura cu firma. In plus, pe site-ul registrului este publicat nr meu de telefon. Doresc sa declin orice legatura cu aceasta firma si nu stiu cum pot face asta.

Multumesc.
Puteti merge la ei si sa depuneti o hartie in care sa specificati aceste aspecte.
Exista acest gen de procedura?
Nu exista dar nici nu sunt multi care sa se loveasca de aceasta situatie chiar hazlie. Dumneavostra ati mai auzit pe careva? Asta e o solutie asa, improvizata. Practic puteti sa stati linistita si sa nu faceti nimic pentru ca legal nu aveti nimic cu acea firma, nu? Faceti cum vreti.

Alte discuții în legătură

Firma fara activitate raduu raduu Buna ziua, Sunt asociat cu inca o persoana la un SRL, infiintat in 2007. Societatea nu a avut activitate,nu am depus bilanturi la Reg. Comertului. Am depus ... (vezi toată discuția)
Infiintare s.r.l cristina.00 cristina.00 care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez pentru a infiinta un s.r.l? (vezi toată discuția)
Imputernicit versus presedinte courvoisier courvoisier Presedintele, cenzorul si com ex. s-au \\"auto-demis\\" . Membru comitet executiv este imputernicit (de adunarea generala). Eu, fiind in concediu, nu am ... (vezi toată discuția)