avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte donatie

Locuiesc la curte ,matusa are acte pe casa prin donatie,as dori sa stiu daca poate sami vanda o parte din casa respectiv o camera care este separata
Cel mai recent răspuns: lia_alexe , utilizator 20:12, 29 Iunie 2011
Donatia este un act solemn, unilateral si cu titlu gratuit prin care una din parti (donatorul) cu intentie libera isi micsoreaza patrimoniul sau cu un drept (real sau de creanta), marind patrimoniul celeilalte parti (donatar) cu acelasi drept, fara a urmari sa primeasca ceva in schimb.
Donatarul trebuie sa accepte aceasta donatie.
Donatia este un drept translativ de proprietate.
Proprietarul poate dispune de bunul sau, deci, daca asta isi doreste, il poate vinde.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procuratori de fonduri, donatie ContSters121502 ContSters121502 sotul meu are un apartament iar pe contract apar si parintii in calitate de procuratori de fonduri intr-o prima fraza a contractului. intr-un alt paragraf se ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna donatie? georgetagabor georgetagabor Buna ziua , as vrea va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: Parintii mei vor sa imi doneze o casa cu uzufruct viager pe ei, , va rog sa imi spuneti daca ... (vezi toată discuția)
Donatie crismari crismari Buna ziua! Am si eu o intrebare. Daca donezi o parte din proprietatile tale inseamna ca donezi tot ce ai? Mai precis daca am donat o casa si un teren inseamna ... (vezi toată discuția)