sotul meu are un apartament iar pe contract apar si parintii in calitate de procuratori de fonduri intr-o prima fraza a contractului. intr-un alt paragraf se mentioneaza ca parintii i-au donat o anumita parte din banii pt achitarea apartam.
ce inseamna acest lucru? ca se face masa succesorala la un moment dat pe acest apartam? sotul meu poate vinde acest apartam fara aprobarea parintilor?
buna ziua!
sotu dvs a dobandit acest imobil printr-un contract de vanzare cumpare, in care parintii sotului i-au donat o suma de bani pt achizitionarea acelui ap.
sotul dvs poate face orice doreste cu acest ap, este proprietar!
Potrivit Codului Civil art. 801donatia este un contract solemn, unilateral si cu titlu gratuit prin care una din parti (donator), cu intentie liberala, isi micsoreaza in mod actual si irevocabil patrimoniul cu un drept (real sau de creanta), marind patrimoniul celeilalte parti (donatar), cu acelasi drept, fara a urmari sa primeasca ceva in schimb. In consecinta sotul dvs. este proprietarul de drept a imobilului chiar daca asa cum ati precizat parinti iau donat acestuia o suma de bani pentru cumpararea acesteia. Ei au facut o liberalitate cu titlu gratuit.
Acte donatie
monika61
Locuiesc la curte ,matusa are acte pe casa prin donatie,as dori sa stiu daca poate sami vanda o parte din casa respectiv o camera care este separata (vezi toată discuția)
Donatie !
ITD
avocatii au dreptul sa-mi incheie un act de donatie a unui apartament primit de la parinti?
care este forma actului si temeiul legal?
multumesc. (vezi toată discuția)