avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj judiciar-punere in executare a hotaririi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj judiciar-punere in executare a hotaririi judecatoriei.

dupa ce am primit hotarirea sentintei civile in procesul de partaj judiciar intentat de mine,nemultumit am facut recurs la tribunal cu termen in octombrie .acum in vacanta judecatoreasca am ajuns la o intelegere cu piritul pentru a pune in aplicare hotarirea sentintei civile a tribunalului.va rog daca stiti sa mi spuneti ce trebuie sa fac acum dupa ce am facut cerere de recurs,unde fac definitivarea sentintei civile cu hotarirea care acum ne multumeste?vreau sa stiu aceasta deoarece judecatoria este la 6 ore de mers cu rapidul iar tribunalul la 70 km mai departe.
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 21:36, 30 Iulie 2008
În conformitate cu art.271 alin.2 şi 3 C.proc.civ., părţile au două posibilităţi pentru a aduce la cunoştinţa instanţei faptul că ele au încheiat o convenţie în legătură cu litigiul dedus judecăţii. Astfel, părţile se pot înfăţişa în faţa instanţei „la ziua sorocită pentru judecată" sau „oricând în cursul judecăţii", chiar fără sa fi fost citate, pentru a cere să se dea o hotărâre care „să consfinţească învoiala lor".
In acest sens, va puteti deplasa cu paratul la instanta de recurs în orice zi decât cea fixată pentru judecată pentru a prezenta instantei intelegerea dvs.
din moment ce in hotarire se ia o decizie pe care eu m am grabit si in termen de 15 zile am contestato cu recurs, acum nu mai pot reveni ,acceptindo?nu mai vreau sa ajung sa ma judec la recurs ,vreau sa-l retrag cit mai repede .
Puteti depune la instanta de recurs, o cerere de renuntare la judecata.
Achiesarea la hotărârea instanţei, prin renunţarea la calea de atac ori prin retragerea căii de atac deja promovate, este un act unilateral, care nu este condiţionat de consimţământul sau acceptarea părţii adverse. De asemenea, renunţarea la calea de atac permisă de lege este un act de voinţă individual.
Daca partile au ajuns la o intelegere, sa-si rezolve diferendul pe cale amiabila, atunci partea care a declarat recurs poate sa renunte la acesta printr-o cerere adresata tribunalului. Este vorba despre un recurs declarat impotriva unei sentinte civile ce a facut obiectul unui partaj judiciar, in termen! Asadar, sunt aplicabile dispozitiile art. 316 C.proc.civ., cu referire la dispozitiile art.283 acelasi cod. Deci, ramane ca instanta de recurs sa se pronunte asupra cererii de renuntare la aceasta cale extraordinara de atac, la termenul stabilit in luna octombrie, daca nu intervin alte probleme din partea renuntatorului. Poate se razgandeste si nu mai renunta la recurs, pana in octombrie!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control judiciar ??? arcopal arcopal Buna ziua,intr-un dosar civil de \"partaj bunuri comune\" dupa ce instanta s-a pronuntat pe fond, s-a facut o cerere de indreptare eroare materiala si lamurire ... (vezi toată discuția)
Amanarea termenului de judecare in vederea medierii Dorra78 Dorra78 Daca ma aflu deja intr-un proces (urmeaza a se judeca un recurs), se poate cere o amanare in vederea incercarii unei medieri? Multumesc. (vezi toată discuția)
Cerere renuntare judecata mmm898 mmm898 Se poate trimite prin posta o cerere de renuntare la judecata? (vezi toată discuția)