avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... In ce situatie o banca poate executa silit un girant?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

In ce situatie o banca poate executa silit un girant?

Poate o banca sa execute silit un girant inainte de a actiona pentru recuperarea datoriei de la imprumutat. Nu trebuie avizat girantul in situatia in care imprumutatul nu isi plateste ratele la banca. Inainte de actiona pt. recuperarea banilor de la girant banca nu trebuie sa recurga la toate modalitatile pentru a-si recupera banii de la imprumutat.
Multumesc pentru raspunsul dvs.
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 22:59, 29 Iunie 2011
Teoretic banca trebuie sa epuizeze toate mijloacele impotriva debitorului. Abia pe urma trece la girant.

Insa depinde cum este facut contractul. In situatia ca sunteti co-debitor deci nu girant, atunci banca poate actiona impotriva fiecaruia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita credit BabSi BabSi As dori sa aflu daca pentru neachitarea unui credit de nevoi personale, fara garantie, imprumutantului, care este angajat permanent si are un venit salarial ... (vezi toată discuția)
Sunt girant stupineany stupineany AM O MARE PROBLEMA. Sunt girant la o persoana care nu plateste ratele. Persoana in cauza detine un apartament+ alte bunuri. Eu sunt chirias dar am ... (vezi toată discuția)
Probleme cu banca monafuflorina monafuflorina prietenul meu a facut un imprumut la banca acum 4 ani pe numele lui dar imprumutul fiind pentru sefa lui de atunci.sefa lui a luat banii el nu a luat nimic dar ... (vezi toată discuția)