avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cercetarea la parchet/ chemare audieri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cercetarea la parchet/ chemare audieri

Buna ziua / Buna seara , in luna mai 05 ziua , am depus la parchet o plangere penala pentru disparitia unei sume de bani 1250 E ... Mi-a fost primita plangerea , ramanand sa ma contacteze cei de acolo... Intrebarea mea pentru dumneavoastra este : Cat timp dureaza pana cand se ajunge sa se analizeze dosarul meu de catre persoanele abilitate ?

Pana sa inaintez aceasta plangere la parchet , am facut o plangere si la politie pentru disparitia sumei de bani , primind un raspuns : ,, Plangerea inaintata la politie fac obiectul dosarelor penale , urmand sa se faca cercetari fatza de persoana mentionata de mine ( in calitate de suspect) , urmand ca dosarul sa fie inaintat parchetului . ( Cu alte cuvinte si politia la randul ei a sesizat parchetul dupa ce eu am depus o plangere la ei in ziua cand am observat ca lipsesc banii din casa) " . articolul mentionat de politie ca si incadrare este art.208 raportat la art. 210 . La audierile efectuate de parchet , pot fi insotit de un avocat ?
Cel mai recent răspuns: ContSters209583 , utilizator 23:24, 21 Decembrie 2011
Nu mi-e prea clar de ce ati depus doua plangeri pentru acceasi fapta si la parchet si la politie, pentru ca in mod firesc se depune o singura plangere fie parchetului careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond, fie la organul de cercetare penala.
In cazul depunerii plangerii la parchet, plangerea este trimisa la politie pentru efectuarea cercetarilor, urmand ulterior dupa finalizarea acestora, dosarul sa fie inaintat impreuna cu un referat care contine propunerea organelor de cercetare penala.
Nu exista un termen procedural de solutionare.
Da, puteti fi asistat de un avocat ales la audieri.
Buna ziua/ buna seara stimati domni/ doamne . Va rog frumos daca vreti , spuneti-mi si mie, daca in urma unei decizii a parchetului in urma unei plangeri penale inaintata de mine, daca exista posibilitatea ca la acesta analiza care se face asupra dosarului poate sa asiste si un avocat platit pentru a-mi apara interesele . Eu voi depune o contestatie la parchet prin care voi solicita sa se reanalizeze dosarul !Vroiam sa stiu daca pot sa fiu reprezentat de un avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine are competenta??? mdcc mdcc Va rog sa ma ajutati cu o dilema! Am facut o plangere la Parchetul de pe langa Tribunal,pentru a fi cercetat un executor bancar,dupa o vreme am primit o ... (vezi toată discuția)
Lnducerea in eroare a organelor judiciare Roman85 Roman85 Buna Ziua am depus la parchet doua plangeri fata de doua persoane sub aspectul savarsirii infractiunii de inducere in eroare a organelor ... (vezi toată discuția)
Procedura dosar penal Nina1 Nina1 Buna ziua. Am formulat plangere penala pentru infractiuni de fals si uz de fals la Parchetul de pe langa Judecatorie.Plangerea penala a fost inaintata Politiei ... (vezi toată discuția)