avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cine are competenta???
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cine are competenta???

Va rog sa ma ajutati cu o dilema!
Am facut o plangere la Parchetul de pe langa Tribunal,pentru a fi cercetat un executor bancar,dupa o vreme am primit o adresa de la Parchetul de pe langa Judecatorie ca au trimis dosarul pentru cercetari la Politie-Serviciul Investigare Fraude,asta in contextul in care in plangerea mea am spus expres ca cercetarile sa se faca expres de Parchetul de pe langa tribunal.
ESTE CORECT CEEA CE SE INTAMPLA???
Cel mai recent răspuns: mdcc , utilizator 19:23, 24 Decembrie 2011
Da este procedura legala prin care procurorul responsabil de caz dispune organului de cercetare din sectia de politie responsabila domiciliului petentului sa efectueze citarea si audierea partilor
In baza referatului organului de politie,procurorul responsabil va analiza plangerea , va corobora faptele cu probele,in final urmand a dispune solutie legala
In anumite cazuri, cercetarea penala, fie ca vorbim de acte premergatoare ori de urmarire penala, se desfasoare de anumite organe de cercetare penala sub supravegherea procurorului de caz. In cazul dumneavoastra, nu vorbim in mod imperios necesar de o declinare de competenta ci de delegarea anumitor sarcini privind cercetarile in cauza. Pe de alta parte, competenta materiala nu o stabileste petentul - parte vatamata.
Va multumesc de raspunsuri!
Am cerut Parchetului de pe langa Tribunal sa cerceteze speta pentru ca suspectez ca la Politie se va face anumite "cercetari" care se vor finaliza cu N.U.P.,ceea ce nu am inteles ,de ce mi-a venit adresa de la Parchetul de pe langa Judecatorie!!!
Independent de solicitarea dvs,exista proceduri,esaloane ierarhice ,norme si regulamente in temeiul carora se primesc se cerceteaza si se solutioneaza plangerile
Ati primit adresa de la Parchetul Judecatoriei pentru ca in urma analizarii continutului plangerii,s-a apreciat ca responsabil si competent in cercetare si solutionare este Parchetul Judecatoriei
...VA MULTUMESC MULT!!!Sarbatori fericite sa aveti!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen solutionare plangere penala facuta la parchet cata_scheau cata_scheau Buna ziua, Am depus o plangere penala la Parchetul Sibiu, impotriva unor persoane care se ocupa de administratia unui bloc tip ANL, fara a fi o asociatie, ... (vezi toată discuția)
parchetul competent misu11 misu11 Bună! Care este parchetul competent la care trebuie depusă o plangere penală împotriva unui organ de cercetare penală (comisar ,subcomisar de poliție si ... (vezi toată discuția)
Cine cerceteaza o reclamatie privitor la furt de pe card electronic? celdecolo celdecolo Am reclamat sustragerea din casa a unui card impreuna cu hartia pe care era scris codul PIN .De pe card s-au extras toti banii,evident fara voia ... (vezi toată discuția)