avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... retrocedarea unei suprafete de padure
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

retrocedarea unei suprafete de padure

Mi s-a inmanat un Titlu de proprietate pentru o suprafata de padure, dar cladirea care este construita pe aceasta suprafata, nu! Chiar nu exista o lege prin care sa-mi fie restituita si aceasta cladire??
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 08:10, 30 Iunie 2011
Ce e cu cladirea? Cine a construit-o? Vi s-a preluat si trebuia restituita?
Puteti cere accesiunea imobiliara
Vedeti cui apartine cladirea respectiva- poate fi inregistrat un drept de superficie cu privire la acea cladire(adica a celui care a construit-o) .asupra terenului pe care este construita cladirea.Din actele de cadastru sau la primarie, puteti vedea acest lucru.
Cladirea a fost construita de bunicul meu si a fost proprietatea lui ca si pad.urea
Cladirile nu se trec in titlurile de proprietate (acestea se emit exclusiv pentru teren). Actul de proprietate al cladirii este autorizatia de constructie (daca o aveti)... Acea cladire figureaza inscrisa la rolul dvs. fiscal/agricol? V-a fost preluata abuziv de stat? (in acest caz trebuia solicitata retrocedarea ei in baza legii 10/2001, prin procedura separata).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terenuri mihai0521 mihai0521 Mai deunazi am gasit printr-o lada mai veche de la bunica mea doua titluri de proprietate: unul din 1921, iar al doilea din 1948. Parintii mei mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)
Constructor pe terenul altcuiva. cine e proprietar si cine plateste impozitul? eliza78 eliza78 o societate incheie contract de inchiriere pentru un teren liber de constructii cu o cooperativa. intre timp chiriasul construieste 2 cladiri pe acest ... (vezi toată discuția)
Lipsa act proprietate asupra imobilului florinbarbu florinbarbu Parintii mei locuiesc de peste 50 de ani intr-o casa la tara . La momentul respectiv nu a existat nici un act de transfer de proprietate (vanzare/cumparare, ... (vezi toată discuția)