avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum pot divorta de un catatean german ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum pot divorta de un catatean german ?

Buna ,
In 2008 m-am casatorit cu un cetatean german , in Germania. Avem impreuna o fetita , nascuta in 2006 in tara . Copilul poarta numele meu de " domnisoara " cat si al tatalui , fatita are dubla cetatenie . Toti trei avem domiciliu in Germania cat si in Romania , fetita e aici la gradinita . El are certificat de rezident , sper ca sp bine , cu Cnp 7..... Si adresa in Romania . Locuim in Romania .

Va rog sa-mi spuneti unde e mai usor si rapid sa divortez ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:43, 30 Iunie 2011
Solicitati in scris Judecatoriei sector 1, Bucuresti desfacerea casatoriei. Este singura instanta competenta in Romania pentru cauzele de acest gen
Sotul are domiciliul in Germania si rezidenta in Romania. Nici o persoana nu poate avea 2 domicilii in acelasi timp.

Procedura de divort este asemanatoare in Germania si Romania. Avand in vedere ca aveti un copil minor se poate realiza doar prin intermediul instantei.

Va recomand sa incepeti procedurile de divort in România, apelati la un mediator (daca ambii sunteti de acord cu divortul) pentru ca scurteaza durata divortului. Avand in vedere ca pe 1 iulie va incepe vacanta judecatoareasca, primul termen il veti primi in noiembrie-decembrie.
incercati sa solutionati pe cale amiabila prin procedura medierii, apelati la un mediator (daca ambii sunteti de acord cu divortul prin aceasta procedura)

Dispoziţii speciale privind conflictele de familie

Art. 64. - (1) Pot fi rezolvate prin mediere neinţelegerile dintre soţi privind continuarea casătoriei, exerciţiul drepturilor părinteşti, stabilirea domiciliului copiilor, contribuţia părinţilor la intreţinerea copiilor, precum şi orice alte neînţelegeri care apar în raporturile dintre soţi cu privire la drepturi de care ei pot dispune potrivit legii.
(2) Înţelegerea soţilor cu privire la desfacerea căsătoriei şi la rezolvarea aspectelor accesorii divorţului se depune de către părţi la instanţa competentă să pronunţe divorţul.

Art. 65. - Mediatorul va veghea ca rezultatul medierii să nu contravină interesului superior al
copilului, va incuraja părinţii să se concentreze în primul rând asupra nevoilor copilului, iar asumarea responsabilităţii părinteşti, separaţia în fapt sau divorţul să nu impieteze asupra creşterii şi dezvoltării acestuia.

Incercati sa divortati la notar sau la starea civila.
Daca nu veti reusi asa, mergeti la avocat daca vreti sa divortati in Romania.Pot exista anumite probleme juridice...si trebuie analizata situatia in functie de mai multe aspecte.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Incercati sa divortati la notar sau la starea civila.
Daca nu veti reusi asa, mergeti la avocat daca vreti sa divortati in Romania.Pot exista anumite probleme juridice...si trebuie analizata situatia in functie de mai multe aspecte.


Nu au cum sa divorteze la notariat ori pe cale administrativa atata timp cat au un copil minor rezultat din casatorie.

Alte discuții în legătură

Demersuri in vederea obtinerii divortului cetatean roman-cetatean egiptean egyptia33 egyptia33 buna ziua, as dori foarte mult sa stiu care ar fi demersurile unui divort intre un cetatean roman si un cetatean egiptean,casatoria este in rit islamic insa ... (vezi toată discuția)
Divort imposibil???? iris2009 iris2009 Buna ziua, doresc un sprijin din partea specialistilor. Cazurile din jurul meu nu s-au definitivat intr-un mod fericit asa ca as dori un sfat avizat. Sunt ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor! Alex2yo4u Alex2yo4u Bună ziua!!! Eu împreună cu soția și fetița noastră locuim in Bucuresti la părinți mei care stau la curte unde ne-am facut si noi propria casă! Dupa ... (vezi toată discuția)