avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rovinieta

Buna ziua,

Situatia mea este urmatoarea...
Prin localitatea de domiciliu trece DN13 (jud. Mures), zilnic trec pe acesta, iar dupa spusele unui domn politist nu mi-am cumparat rovinieta (cica nu am nevoie in localitatea de domiciliu #-o).
Asa ca in data de 08.12.2010 am fost inregistrata cu camera mobila (aceasta nu era semnalata, ulterior am observat ca dupa 1 luna si-au pus indicator cu "atentie Rovigneta"), P.V. a fost intocmit in data de 07.06.2011 de catre un agent constator din "locul" Bucuresti si mi-a fost afisat in data de 21.06.2011.
Exita un motiv sa invoc pentru a anula contraventia? Sunt buna de plata?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 22:24, 30 Iunie 2011
Din pacate sunteti bun de plata.Asa este "gandita" OUG15/2002, incat sa nu mai scape aproape nimeni.Spusele domnului politist care v-au determinat sa nu va luati roviniete, probabil are legatura cu normele de aplicare a OUG 15 stabilite prin ord al ministrului (244/2008) si care la art1,pct.3 prevede:
3) Prin exceptie de la prevederile alin. (2), tariful de utilizare nu se aplica pentru sectoarele de drumuri nationale aflate in intravilanul resedintelor de judete si al municipiilor.
Sper ca aceste norme nu sunt abrogate !
Oricum politistul v-a informat gresit !
Suntem buni de plata daca circulam pe orice drum asfaltat din Romania indiferent de categoria lui. Analizati cu atentie problema si veti vedea ca am dreptate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rovigneta romania octavianungur octavianungur Buna seara! as dori sa stiu daca este necesara achizitionarea rovignetei pentru Romania, in conditiile in care am domiciliul in mun Tg Mures, si doresc sa ma ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta nicom70 nicom70 n data de 06.04.2011 am primit un PV de la CNADNR in care mi comunica faptul ca la data de 27.10.2010 ora 06.42 am fost surprins de aparatele CNADNR pe DN4 km ... (vezi toată discuția)
Rovigneta Daca poate cineva sa ma lamureasca pe ce drumuri este obligatorie plata rovignetei: DN, DJ, E.. sau toate, cum se defineste expresia \"reteaua de drumuri ... (vezi toată discuția)