avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale impozit majorat la un apartament cumparat datorita ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

impozit majorat la un apartament cumparat datorita faptului ca la adresa de domiciliu am dobandit 1/8 din apartament prin succesiune legala, dupa moartea tatalui

Buna seara!
Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns..
In 2004 mama mea a facut succesiunea dupa moartea tatalui pentru apartamentul in care am locuit si unde am adresa de domiciliu inca. La 1/2 din apartament(partea tatalui), am fost 4 mostenitori: mama, 2 surori si eu, ceea ce inseamna ca partea mea la acest apartament este de 1/8.
Am reusit sa imi cumpar un apartament prin credit si cand m-am dus la circa financiara mi s-a dat o fisa de completat cu privire la majorarea impozitului pe cladiri, conform Codului fiscal.Am declarat faptul ca la adresa de domiciliu din buletin , detin 1/8 din apartament in urma succesiunii legale.Mi s-a spus ca pt noul apartament, unde sunt unicul proprietar va trebui sa platesc majorat impozitul cu 65%.
Art 252 alin 2 prevede faptul ca persoanele fizice care au dobandit bunuri imobile , in urma unei succesiuni legale sunt exceptate de la art 252 alin 1.
M-am dus sa cer lamuriri si mi s-a spus ca nu conteaza cat detin din apartamentul unde am adresa de domiciliu si ca voi plati impozit majorat pt apartamentul luat prin credit bancar.
De asemenea mi s-a zis ca daca vreau sa scap de majorare, sa imi schimb buletinul pe noua adresa si abia atuncise aplica art 252 alin 2.
Cum e posibil asa ceva?Va rog sa ma lamuriti si sa imi spuneti si mie cine are dreptate.Chiar trebuie sa imi schimb buletinul pentru a nu plati impozit majorat la noul apartament sau pot ramane cu adresa de la domiciliul mamei?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 07:55, 30 Iunie 2011
Daca a doua locuinta, alta decat cea de domiciliu, vine prin mostenire legala atunci se aplica scutirea.
Dumneavoastra aveti o locuinta de domiciliu (chiar daca aveti doar o cota din ea), a doua locuinta decat cea de domiciliu a venit prin cumparare si atunci se aplica impozitul majorat.
Daca va schimbati domiciliul, apartamentul cumparat va fi locuinta de domiciliu, a doua proprietate alta decat cea de domiciliu va fi venita in proprietatea d-voastra prin mostenire si atunci platiti impozit normal, nemajorat.
Ultima modificare: Joi, 30 Iunie 2011
Mihaela Nevoie, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe locuinta gabrielaene gabrielaene Buna ziua! Tatal meu detine un apartament si mai este trecut impreuna cu mama pe un alt apartament. Cum se calculeaza impozitul pentru cea de-a doua ... (vezi toată discuția)
Cum se aplica art. 252, pct.2 din legea 571/2003 - codul fiscal badaumaria badaumaria Tatal meu detine doua locuinte : una dobandita prin succesiune in anul 1985 (unde a avut si :(are si in prezent domiciliul) si o a doaua locuinta cumparata in ... (vezi toată discuția)
Impozite si taxe. apartament dobandit prin succesiune - og 59/30.06.2010 Varul Varul Avand in proprietate un apartament, am dobandit ulterior prin succesiune al doilea apartament unde am domiciliul si inca o cota parte dintr-un ... (vezi toată discuția)