avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... intabulare teren agricol
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

intabulare teren agricol

Am citit in urma cu ceva timp ca exista un program national de intabulare gratuita a terenurilor agricole redobandite. As vrea sa stiu daca in judetul Timis acest program se deruleaza deja si ce anume trebuie sa facem pentru a beneficia de acest program. Exista reglementari legale in acest sens?. Cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: marcellutz , utilizator 18:38, 10 Noiembrie 2011
"Infiintare carte funciara"=intabulare.
Sunt scutiti de la plata tarifelor cei care sunt proprietari trecuti pe titlul de proprietate si vin ei pentru intabularea dreptului de proprietate. In speta, daca cel trecut pe partea din fata titlului de proprietate a decedat si se dezbate succesiunea, mostenitorii vor plati tarifele de intabulare. Pentru fiecare parcela teriful este 120 lei, la urgenta 600 lei.
Ma asteptam sa fie asa! Cum titlurile astea s-au dat cam in intervalul 1993-1998, si proprietarii erau deja in varsta la acea data, multi au decedat pana sa apara acest ordin in 2009! Deci pentru cei care au mostenit terenurile astea faramitate este total inutil pentru ca ele nu merita banii dati pe intabulare...
am un exemplu.pe titlu de proprietate sunt inscrisi trei frati din care unul decedat si dupa care s-a facut succesiune. pe titlu scrie INCHEIERE DE INTABULARE cu nr...
eu am cumparat dreptul de proprietate de la mama mea care este in viata, insa nu am facut niciun act. acum as vrea sa cumpar toata suprafata de teren.titlul este cu cote de 1/2880
1.terenul e intabulat?este in pericol de a fi sectionat de altcineva, in cotele de 1/10000
2.pot sa-l cumpar?cat ma costa, intabularea a 15.77 ha?
topograful a zis de 600lei pe parcela.asta este taxa de urgenta?
nimic?vreo sugestie....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabularea-gratuita-a-terenurilor toma st toma st Am gasit acest anunt, publicat intr-un ziar ... (vezi toată discuția)
Cadastrul general al romaniei este terminat? BEJENARU PETRU BEJENARU PETRU [b]Haosul proprietăţii din România: proiectul-pilot de Cadastru General bate pasul pe loc[/b] Visul de a avea un milion de proprietăţi înregistrate ... (vezi toată discuția)
Extravilanul unei localități vali2018 vali2018 De la ce instituție se pot cere date despre extravilanul unei localități, suprafața torală, categorii de tren(arabil, livezi.....). (vezi toată discuția)