Fiind proprietar, firma de leasing incaseaza toata despagubirea.Utilizatorului, in urma unui calcul stabilit prin contract, i-se considera avans pentru un alt autovehicul , suma pe care a platit-o pana la data accidentului, mai putin partea de "chirie" cuprinsa in ratele platite.
Orice avans, asta reprezinta: o suma platita in avans dintr-o valoare totala a unei tranzactii.
In orice dictionar englez-roman veti gasi: leasing= inchiriere.
La finalul contractului, daca nu ati platit deja rata reziduala, inapoiati proprietarului, autoturismul utilizat in leasing(inchiriat) si puteti inchiria altul.:D
Explicatiile sunt pe langa intrebare... :)
Deci avansul platit la incheierea contractului ii revine utilizatorului (sau parte din el?). Societatea de leasing ar trebui sa opreasca doar diferenta de bani care o mai are de incasat pana la terminarea contractului (considerand rata reziduala inclusa in ratele lunare). ? Restul ar trebui returnat utilizatorului, sau considerat avans pentru o alta masina ? Am inteles corect?
Da.Asa e corect.Proprietarul primeste valoarea asigurata(nu cea a contractului) deci partea platita de utilizator (din valoarea masinii) trebuie returnata, pentru a nu fi un venit fara just temei.Ramane sa verificati(conform contract) cat va revine din total sume achitate, inclusiv din avans, scazand partea de redeventa aferenta chiriei pentru utilizare.La unele societati se incaseaza si rata reziduala in avans, cu acordul utilizatorului, daca acesta confirma din start dorinta de a cumpara masina la sf. contractului.
Leasing operational
ioanaep
Buna ziua,
In cazul in care s-a cumparat o masina prin leasing operational care este valoarea care se va amortiza in contabilitatea cumparatorului? In ... (vezi toată discuția)