avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dauna totala in cazul autoturismului aflat in Leasing
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dauna totala in cazul autoturismului aflat in Leasing

Ce suma are dreptul sa isi opreasca firma de Leasing de la soc. de asigurari? Ce suma revine utilizatorului?
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 14:15, 1 Iulie 2011
Fiind proprietar, firma de leasing incaseaza toata despagubirea.Utilizatorului, in urma unui calcul stabilit prin contract, i-se considera avans pentru un alt autovehicul , suma pe care a platit-o pana la data accidentului, mai putin partea de "chirie" cuprinsa in ratele platite.
In ratele platite lunar exista o parte de chirie? Exista asa ceva in orice contract leasing? Avansul initial cum este considerat atunci?
Orice avans, asta reprezinta: o suma platita in avans dintr-o valoare totala a unei tranzactii.
In orice dictionar englez-roman veti gasi: leasing= inchiriere.
La finalul contractului, daca nu ati platit deja rata reziduala, inapoiati proprietarului, autoturismul utilizat in leasing(inchiriat) si puteti inchiria altul.:D
Explicatiile sunt pe langa intrebare... :)
Deci avansul platit la incheierea contractului ii revine utilizatorului (sau parte din el?). Societatea de leasing ar trebui sa opreasca doar diferenta de bani care o mai are de incasat pana la terminarea contractului (considerand rata reziduala inclusa in ratele lunare). ? Restul ar trebui returnat utilizatorului, sau considerat avans pentru o alta masina ? Am inteles corect?
Da.Asa e corect.Proprietarul primeste valoarea asigurata(nu cea a contractului) deci partea platita de utilizator (din valoarea masinii) trebuie returnata, pentru a nu fi un venit fara just temei.Ramane sa verificati(conform contract) cat va revine din total sume achitate, inclusiv din avans, scazand partea de redeventa aferenta chiriei pentru utilizare.La unele societati se incaseaza si rata reziduala in avans, cu acordul utilizatorului, daca acesta confirma din start dorinta de a cumpara masina la sf. contractului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna totala leasing alecs009 alecs009 am si eu o intrebare: suma din care se scad ratele ramase int-un contract de leasing, contine si valoarea epavei? sau valoarea epavei nu intra in calcul si ... (vezi toată discuția)
Leasing operational ioanaep ioanaep Buna ziua, In cazul in care s-a cumparat o masina prin leasing operational care este valoarea care se va amortiza in contabilitatea cumparatorului? In ... (vezi toată discuția)
Valoare reziduala cuprinsa in rata diana81 diana81 Sunt nedumerita daca am valoarea reziduala prinsa in rata si primesc factura in fiecare luna cu rata si valoarea reziduala TVA AFERENT VALORII REZIDUALE ... (vezi toată discuția)