avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna in timpul preavizului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna in timpul preavizului

intrebare: daca un angajat si-a dat demisia suntem obligati sa ii semnam cererea de concediu de odihna, deci practic vrea sa-si efectueze concediul de odihna in timpul preavizului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:19, 1 August 2011
Nu sunteti obligati. Puteti sa motivati de ce nu-i acordati concediul. trebuie insa sa i-l platiti daca nu l-a efectuat
da normal ca trebuie platit, insa cei de itm spun ca trebuie sa-i semnam cererea daca avea programarea facuta
Salariatul este obligat să efectueze în natură concediul de odihnă în perioada în care a fost programat, cu excepţia situaţiilor expres prevăzute de lege sau atunci când, din motive obiective, concediul nu poate fi efectuat.

Prin urmare, daca avea programarea facuta atunci va trebui sa efectueze CO ... in al doilea rand, este mai avantajos pentru angajator intrucat nu va mai plati in plus o suma de bani, deoarece :
- daca efectueaza preavizul si nu i se acorda CO , atunci angajatorul va plati preavizul si CO neefectuat la incetarea c.i.m.

- daca efectueaza preavizul si in acelasi timp si CO, angajatorul va plati numai indemnizatia de CO.
buna ziua am o intrebare eu am lucrat la o firma pana in data de 4 07 2011 in data de 5 07 2011 am fost rugat sami semnez demisis (preavizul de 20 zile ) si cererea de concediu pe care trebuia sa trec 15 zile de concediu de odighna pt perioada 29 09 2010 - 4 07 2011 si din data de 5 07 2011 am intrat in concediu de odigna pana in data de 25 05 2011 si totodata in perioda de preaviz 5 07 2011-25 07 2011 deci din data de 5 07- 25 07 sunt 21 de zile si 15 zile lucratoare
intrebare la care va rog sa raspundeti :

este legal ca in perioda de concediu de odigna sa fiu si in perioada de preaviz?

iar in cazul in care mi sa cerut sami semnez demisia (preavizul) este posibil asa ceva dar eu nu vroiam sa plec de la firma? acest lucu se poate contesta cu decizia de desfacere de contract valabil 30 zile?

eu lucrez la firma respectiva din 27 09 2010 iar in contract miau trecut doar din 29 09 2010 pot sa cer in instanta sami corecteze

si inca o intrebare indemnizatia de concediu de odigna cum se calculeaza ?
mam uitat pe net dar nu inteleg din cat am citit se calculeaza ultimile 3 salari net deci eu am avut salar net de 371 ron pe 20 zile lucratoare iar ultimile trei salari primit in mana este de 369+518+367=1254 deci aceasta suma se inparte in trei si se inparte in cate zile lucratoare sant in luna respectiva (iulie 21 zile) sau 371x3=1113 se inparte in 3 si in cate zile lucratoare sant in luna respectiva (iulie 21 zile
va multumesc si va doresc o zi placuta
1. Este legal ca perioada de preaviz sa coincida cu perioada de CO .. Pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele, ceea ce imlica si faptl ca salariatul isi poae lua CO.

2.Demisia operează încetarea contractului de muncă, în mod unilateral. Dvs aveti posibilitatea sa sesizati instanţa judecătorească, solicitând anularea demisiei, în cazul în care pretindeti că demisia a fost provocată de angajator.

3. Puteti solicita instante acest lucru, insa va trebui sa dovediti eroarea din c.i.m. cu privire la data inceperii activitatii.

4. Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale - salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă - din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
Un model de calcul al indemnizatiei de CO il gasiti aici:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa ma ajutati csaby2011 csaby2011 Buna ziua caut informati care mar putea ajuta ca sa dau in judecata firma la care am lucrat am lucrat la o firm din 29 09 2010- si in data de 04 jjulie 2011 ... (vezi toată discuția)
Cum calculeaza zilele de concediu la demisie? bruneta89 bruneta89 Buna ziua, as dori sa stiu si eu va rog cum se calculeaza zilele de concediu la demisie Precizez ca am 25 de zile de co (vezi toată discuția)
Concediu de odihna in caz de cim determinat mitrache_v mitrache_v Buna ziua! Va rog sa imi spuneti si mie daca o persoana s-a angajat in luna noiembrie anul 2009 cu contract pe perioada determinata de 3 luni si de atunci i ... (vezi toată discuția)