avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Competenta contestatie licitatie
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Competenta contestatie licitatie

Buna ziua!
O contestatie impotriva unei licitatii, care in prima instanta a fost contestata la CNSC, prin care s-a respins, pate fi introdusa pe calea dreptului comun la Tribunal sau Curte de Apel?
OUG 76 pe 2010 art. II al. 2 stipuleaza ca instanta competenta CNSC sau Tribunal.
Unde ar trebui sa introduc contestatia?
ankalaura85 a scris:

Pardon, in prima faza a fost contestata la autoritatea contractanta si respinsa. Calea de atac este de competenta Tribunalului sau Curtii de Apel?


interventie moderator

Va rog frumos, in viitor, sa va editati mesajul principal, adugand prin editare, textul celui de-al doilea mesaj.

Mesajele consecutive, in termenul in care aveti posibilitatea editarii, sunt interzise, conform Regulamentului de postare in forum, si prin urmare, sunt sterse.

Multumesc frumos pentru intelegere.
Daca ati contestat doar la AC, urmatoarea faza este contestatia la CNSC.
Daca ati depus la CNSC, urmatoarea este Curtea de Apel.
Normal trebuia sa fie scris si in documentatia de atribuire si in anuntul de participare.
Atentie la termene.
Intr-adevar, contestatia se depune la CNSC.
Problema, pe care am omis-o, este ca a.c. este o autoritate publica centrala si ei merg pe L. 544 a contenciosului unde se specifica : 'Litigiile privind actele administrative emise sau incheiate de autoritatile publice locale si judetene..se solutioneaza de tribunalele administrativ-fiscale, iar ceel privind actele administrative emise de autoritatile publice centrale...se solutioneaza in fond de sectiile de contencios administrativ si fiscal ale curtilor de apel.'
O procedura de achizitie demarata dupa OUG 34 se supune si nu poate avea alte reguli decat cele ale OUG 34. AC nu poate impune alte reguli, in legatura cu achizitia, decat daca a incadrat achizitia la art.242-249.
Potrivit OUG 34, art.266, contestatiile la procedura inainte de incheierea contractului se solutioneaza de CNSC.
Conform art. 286, dupa incheierea contractului, contestatiile se fac la tribunalul teritorial.
Ultima modificare: Luni, 4 Iulie 2011
vlad nicolae, moderator
Procedura nu a fost demarat dupa OUG 34 deoarece nu este vorba despre achizitie ci despre inchiriere a unui imobil.

Alte discuții în legătură

Contestatiile se depun numai la cnsc fara exceptie? aurora_oprescu2009 aurora_oprescu2009 Am participat la o licitatie publica (care nu a fost publicata pe SEAP ci intr-un ziar) si doresc sa depun contestatie. Lucrarea face parte dintr-un Proiect ... (vezi toată discuția)
Ce pot face? carmengy carmengy Ce pot face in urmatoarea situatie? Am contestat un proces de evaluare pentru ca oferta mea a fost declarata neconforma in mod nejustificat. Dupa ce CNSC a ... (vezi toată discuția)
Contestarea rezultatului achizitiei directe ? calin_andrei calin_andrei Buna ziua, Achizitia directa, nefiind o procedura expres reglementata de OUG 34/2006, unde poate fi contestata? Mai are CNSC-ul competenta? Se depune ... (vezi toată discuția)