lucrez intr-un spital.odata cu desfiintarea unor spitale, unitatea noastra a preluat un anumit nr.de salariati de la o alta unitate. cum in toata acea nebunie nimic nu prea era concret nu am avut la dispozitie acte din care sa rezulte situatia salariatilor preluati, decat un tabel cu punctajul obtinut , un nume si o functie , ne-am trezit in situatia in care am preluat o persoana care avusese la unitatea din care venea un contract de munca pe perioada determinata care expirase. nestiind nimic la acea vreme , am incheiat cu aceasta un contract pe perioada nedeterminata. ulterior am primit o adeverinta din care rezulta ca persoana la data preluarii nu mai avea calitatea de salariat. in aceste conditii, si pentru ca era o mare presiune din partea sefilor s-a trecut la emiterea unei decizii prin care s-a anulat contractul pe perioada nedeterminata pe care il incheiasem . normal ar fi trebuit anulat prin instanta , dar nu s-a procedat asa. decizia noastara a fost atacata. cred ca vom pierde pe acest considerent. mai am vreo sansa in recurs? mi se pare aberant sa ne oblige sa incadram o persoana care oricum nu avea calitate de salariat la data preluarii ,mai ales ca toata situatia a fost creata de unitatea din care provenea si care ulterior a si recunoscut ca gresise. totodata chiar persoana a fost de rea credinta pt. ca la data semnarii contractului stia ca nu mai era salariata si nu ne-a spus. ce am putea sa mai motivam in recurs , cu toate ca nu am procedat la anulare prin instanta?
In instanta nu prea aveti sanse de castig.Ctr. de munca trebuia desfacut prin cercetare disciplinara.De fapt a-ti facut un abuz prin incalcarea drepturior angajatului.Nu intereseaza pe nimeni ce calitate avea noul salariat inainte de a semna ctr. de munca mai ales ca nu mai lucrase la dvs.Cu ceilalti cum s-a procedat?S-au incheiat ctr. vechi de munca si s-au semnat altele la soc dvs ?
odata cu preluarea la noi aveau calitate de noi angajati. s-au incheiat noi contracte de munca. era vorba de alta unitate care i-a preluat. disciplinar nu prea vad pe ce i-am fi desfacut contractul. din cate am inteles persoana credea ca va fi mentinuta pana la venirea titularului la post. noua nu nis-a comunicat nici ca era incadrata pe perioada determinata , nici titularul postului , ba mai mult decat atat, am inteles ca fusese angajata pe postul unei persoane pensinanate cu contract pe perioada determinata, total ilegal si, chiar si asa si acest contract expirase la momentul cand a fost propusa spre preluare. repet , nu ni s-a comunicat decat un tabel cu nume , punctaj obtinut , functie si atat . situatia s-a aflat cam dupa doua saptamani , cand unitatea din care venea a inaintat actele cu privire la personalul preluat. a fost singurul ca de acest gen.acum nici nu mai ai pe cine sa tragi la raspundere. spitalul respectiv nu mai exista.
Cercetare disciplinara in sensul ca ar fi trebuit sa gasiti un motiv gen necorespundere profesionala sau altceva.Cu ce articol a-ti emis decizia de incetare a ctr. de munca?
Chiar spuneam ca este vina noului angajator ca a incheiat asa pe baza unui tabel neverificat niste ctr. de munca dupa care sa constate ca este o greseala.Angajatul nu are nici o vina.
57 alin.1si 2 codul Muncii, lea specifica domeniului sanitar care specifica ca angajare pe posturile vacante sau temporar vacante se face numai prin concurs. stiti foarte bine ca atunci cand s-au defiintat unele spitale in ordinul 232/2011 in baza caruia au fost repartizati nu se specifica decat faptul ca directiile de sanatate publica repartizeaza personalul in functie de punctajul obtinut la spitalele care preiau. cum repartitia s-a facut azi , iar maine noi ca unitate care preluam trebuia sa incheiem a doua zi contractele de munca nepunanduni-se nimic altceva la dispozitie , lucru care s-a intamplat in toata tara , asata a fost. da angajatul nu are vina , poate doar faptul ca la semnarea contractului , stia deja ca nu mai avea cum sa fie repartizat intrucat contactul sau la vechea unitate se incheiase.vechea unitate a gresit cand a trecut in tabel o persoana pe care nu o mai avea angajata. de aici alte greseli in lant. directia de sanatate publica a repartizat-o iar noi am angajat-o iar acum.....