Bună ziua,
Soțul meu este pensionar din minerit are varsta 55 ani deoarece a avut grupa 1 de munca și a ieșit la 45 ani , a dat examen pe post de electrician la Spitalul Universitar și l-a încadrat pe perioada determinata .Va rog sa îmi comunicați dacă este corect ca eu știam ca dacă susții un examen te angajeaza pe perioada neterminata.Este lege data în acest sens ?Mulțumesc!
Examenul a fost pe perioada nedeterminata dar cei de la Spitalul Universitar București motivează,faptul căci dacă ești
pensionar trebuie sa ai contract pe perioada determinata.Eu întreb dacă este legal acest lucru.El fiind pensionar din minerit adică 45 ani,acum are varsta 55.
Bună ziua,
Va rog sa ma sfătuiți ce pot face in continuare deoarece eu am susținut examen pentru perioada nedeterminata.Este legal articolul ce îl invoca cei de la Spitalul Universitar..?Eu am ieșit la pensie din minerit având grupa și acum am 55 ani.Multumesc!
CONTRACT INDIVIDUAL DE MUNCĂ
încheiat la data de 25.10.2023 și înregistrat în registrul general de evidenţă a salariaţilor
cu nr. 117 din data de 25.10.2023
A. Părţile contractului
Angajator - persoană juridică Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, cu sediul în Bucureşti,
cod fiscal 4283570, telefon 02 1/318.05.22, e-mail secretariat@suub.ro, reprezentată legal prin domnul
Prof. Univ. Dr. Cîrstoiu Florin Cătălin, în calitate de Manager,
salariatul
domnul_Tordoi_ Silviu Daniel, domiciliat_ în_mun.Luneni Str Tudor Vladimiesan
C. Durata contractului:
a) nedeterminată, salariatul ......urmând să înceapă activitatea la data de
b) determinată, de ....... zile/säptămâni/luni, începând cu data de 01.11.2023 și până la a
01.11.2026, în conformitate cu art, 84 alin.1 coroborat cu art.83 lit.g și cuart 82 alin.1 din Legea nr.
53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare/acte normative cu
caracter special, respectiv
..........
........
D. Perioada de probă:
a) durata de ................. zile calendaristice/lucrătoare, în cazul contractului individual de muncă
pe perioadă determinată;
b) condițile perioadei de probă (dacă există)
........- .........
E. Locul de muncă
1. Activitatea se desfăşoară la Serviciul Tehnic
(domiciliu/secţie/atelier/birou/serviciu/compartiment etc.), din sediul social/punctul de lucrw/alt loc de
muncă organizat al angajatorulu. .........
1^1. În funcție de activitățile desfășurate la nivelul SUUB poate fi schimbat locul de muncă in
secțile deficitare, prin decizia managerului SUUB.
2. În lipsa unui loc de muncă fix salariatul va desfăşura activitatea astfel: .....................pe
teren/la sediul clienților/arie geografică ...... .. grup de unităţi ete.).
în acest caz salariatul va beneficia de:
a) prestaţii suplimentare ..........(în. bani sau în natură);
b) asigurarea/ decontarea transportului de către angajato r .............după caz).
F. Felul munci
Funcţia/Ocupaţia: Muncitor calificat I- Electrician, conform Clasificării ocupaţiilor din România
741307.
G. Durata timpului de muncă şi repartizaren acestuia
1,0 normă întreagă, durata normală a timpuluié de muncă find de 8 ore/zi şi /sau 40 ore
/säptămânä.
a) Repartizarea programului de muncă se face: in zilele de .............. ........,
între orele
..... inegal/schimburi/flexibil/individualizat etc.), după cum urmează:
sau
Orice persoana care are dreptul potrivit legii sa cumuleze pensia cu salariul poate fi incadrata cu contract individual de munca pe perioada nedeterminata.
In cazul dvs., ar trebui respectate conditiile postului astfel cum au fost acestea mentionate in anuntul privind concursul si aprobate de conducatorul institutiei.
Angajare pensionar
aurora59
Buna ziua
Intr-o institutie publica ( scoala) s-a vacantat un post prin iesire la pensie. Am scos postul la concurs. S-a inscris doar un pensionar ( de fapt ... (vezi toată discuția)